Salamandra resort opening prebehne 16. januára

5. januára 2010

Na Slovensku tento rok otvorili jediné stredisko – Salamandra resort. Dňa 22. decembra sem prišli prví lyžiari. Budúcu sobotu, 16. januára sa stredisko otvára oficiálne. Pre lyžiarov si organizátori pripravili testovanie nových modelov lyží a snowboardov značky K2, testovacie jazdy Škody YETI a ochutnávku vodky s energy drinkami.

Na Slovensku tento rok otvorili nové stredisko – Salamandra resort. Dňa 22. decembra sem prišli prví lyžiari. Budúcu sobotu, 16. januára sa stredisko otvára oficiálne. Pre lyžiarov si organizátori pripravili testovanie nových modelov lyží a snowboardov značky K2, testovacie jazdy Škody YETI a ochutnávku vodky s energy drinkami.

Kde to je?

Stredisko sa nachádza vedľa Banskej Štiavnice v Štiavnických vrchoch. Zjazdovka s dĺžkou 1450 metrov má prevýšenie 280 metrov. Je určená najmä pre stredne pokročilých lyžiarov, nemá žiadne strmé úseky. Vďaka svojej severozápadnej orientácii lyžiarskeho svahu a relatívne chladnému zimnému počasiu patrí k úzkej skupine výnimočných slovenských zjazdoviek. Cieľová skupina sú lyžiari zo západného a južného Slovenska a priľahlého Maďarska.

V stredisku nájdu pohodlnú 4-sedačkovú lanovku Doppelmayr s bublinami a bezkontaktné turnikety. O sneh sa stará zasnežovací systém York.

Tak toto je pohľad z lanovky na zjazdovku

Služby

V areáli strediska budú k dispozícii neplatené parkoviská, krytá terasa s ponukou studených a teplých jedál, služby požičovne lyžiarskeho a snowboardového vybavenia a skiservisu. Začiatočníci ako i skúsenejších lyžiari si môžu zaplatiť lyžiarskych inštruktorov. Pre deti je dispozícii detský vlek, lyžiarska škôlka a služby babysittingu.

Pre návštevníkov, ktorí sa dopravia do strediska vlastnou dopravou, budú k dispozícii dve bezplatné parkoviská. Dolné parkovisko s kapacitou 200 miest sa nachádza v bezprostrednej blízkosti lyžiarskeho svahu, po pravej strane pri vjazde do strediska. Horné parkovisko je prístupné zo smeru Horná Roveň, ponúka kapacitu 300 miest a je vzdialené od zjazdovky približne 500 metrov.

Ski-bus bude premávať priamo z Banskej Štiavnice.

Prečo dve Salamandry?

Legenda o Banskej Štiavnici hovorí o dvoch jašteričkách – salamandrách, ktoré priviedli pastiera k zlatej a striebornej rude a položili tak základy bohatej a slávnej baníckej histórie banskoštiavnického kraja. Nové stredisko verí, že salamandra privedie zvedavých návštevníkov aj na jeho svahy a ponúkne im dôvod opakovane sa do strediska vracať spolu so svojimi rodinami či priateľmi.

Pohľad zo spodnej časti, bufetu, na svah

Boli ste už v novootvorenom lyžiarskom stredisku Salamandra? Ak áno povedzte nám v diskusii svoj názor na lyžovačku v Štiavnických vrchoch.

Web: salamandra.sk

Pohorie: Štiavnické vrchy

Vrcholová stanica: 850 m n. m.

Prevýšenie: 271 m

Prevádzková doba: DENNE 8:30 – 15:30

Večerné lyžovanie: nie je

Lanové dopravné zariadenie: 4-sedačková lanovka Doppelmayr s bublinami

Kapacita lanovky: 2400 osôb/hod.

Zjazdovka: 1450 m dlhá, 60 m široká, SZ orientácia

Náročnosť: stredne ťažká

Zasnežovanie: zasnežovací systém York

Bežkárske trate: Hornohodrušský banský jarok- 4,8 km;
Dolnohodrušský banský jarok- 3,4km; Horná Roveň- 4,1 km

1/1
Zavrieť reklamu