Priberanie po zmene denného režimu

Priberanie. Zdroj: Shutterstock

Zmenili ste zamestnanie a začali ste priberať? Poradíme Vám, na čo si dať pozor.

Váš problém

Rok a pol som cvičila doma na rotopede, 5 – 6 dní do týždňa. Keďže sa nevážim, neviem koľko kilogramov išlo dolu, ale zmestila som sa do konfekčnej veľkosti 38 (mala som 42). Odkedy som nastúpila do časovo náročnej prace, trochu som poľavila, od septembra som však začala chodiť na spinning (3 – 4x do týždňa), občas behávam na páse, a namiesto toho, aby som hmotnosť znižovala, pribrala som. Stravujem sa tak, ako keď som cvičila doma, vtedy kilá išli dolu, tak prečo teraz nejdú? Môže to byt tým, že na spinningu si dávam vysokú záťaž?? Ako mám upraviť stravu – raňajky, obed a večeru? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Naša rada

Iný charakter denného režimu znamená zvyčajne aj zmenu v životospráve. V práci si často neuvedomujete, aké návyky máte v stravovaní. Dávajte si pozor na to, čo zjete počas dňa, skúste si zapisovať, čo konzumujete, aby ste to videli jasne. Ak sa stravujete v nejakej kantíne, je dosť možné, že používajú nesprávne tuky, alebo kombinácie, ktoré spôsobili váš prírastok na hmotnosti. Ak teda berieme do úvahy, že ste zostali pri rovnakej forme tréningu. Spinning je však takisto veľká záťaž na stehenné svalstvo, ktoré je celkom mohutné, hlavne u niektorých žien. Preto skúste radšej beh alebo inú cyklickú záťaž, ktorá nespôsobí masívne naberanie svalovej hmoty. Stravu sa snažte upraviť tak, že budete jesť menšie porcie jedál asi 5 krát za deň. Udržiavajte čo najvyšší obsah zeleniny a čo najnižšie množstvo cukrov a sacharidov. Držíme palce.

Vlado Zlatoš a Tina Zlatoš Turnerová

Vlado Zlatoš a Tina Turnerová
Vlado Zlatoš a Tina Turnerová

Táto manželská dvojica sa profesionálne zaoberá riešeniami problémov v oblasti nadváhy a obezity dospelých aj detí. Ako špecialisti na kondíciu, výživu a životosprávu pomáhajú nielen bežným ľuďom (najmä v otázkach formovania postavy), ale ich služby využívajú aj viacerí vrcholoví a olympijskí športovci. Záujemcovia môžu využiť ich cvičebné DVD a video materiály či zapojiť sa do kondičných skupinových cvičení.

“Obaja veríme, že pre svojich klientov dokážeme nájsť nenásilnú a jednoduchú formu, ako dosiahnuť svoje kondičné, estetické i zdravotné ciele v dlhodobom horizonte. Naša pridaná hodnota je vo vedomostiach, pretože lepšie zdravie, vitalita aj kondícia prichádzajú až po lepšej informovanosti. Nikdy nie naopak.“

Text: Vlado Zlatoš a Tina Turnerová
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu