Ako chudnúť vo vyššom veku

Chudnutie. Zdroj: Shutterstock

Mám 60 rokov. Za posledné dva roky som pribrala šesť kíl a neviem sa ich zbaviť. Vždy som mávala okolo 55 až 60 kg, teraz mám 66 kg. Poradíte mi?

Je  zrejmé, že  s  pribúdajúcim  vekom  sa  spomaľuje  celkové  fungovanie  orgánov  v  tele. Dobrá  správa  však  je, že vďaka  cvičeniu  viete  až  do  vysokého  veku  do  značnej  miery ovplyvniť fungovanie Vášho tela a vyhnúť sa mnohým chorobám. Preto aj tento problém – pribúdajúcu hmotnosť–možno riešiť pravidelným a správnym cvičením. Budete sa cítiť  lepšie  a  Vaša  kondícia  do  vysokého  Vám  zaručí, že  nebudete  odkázaná  na  cudziu pomoc.

Skúste intervalový kardio tréning so striedavou intenzitou. Pokojne vyskúšajte aj prechádzky v prírode – po dobu 30 až 50 minút – a striedajte rýchlosťchôdze v časových intervaloch. Samozrejme, dôležité je dodržiavať správne stravovacie návyky. Želáme veľa energie!

Vlado Zlatoš a Tina Zlatoš Turnerová

Vlado Zlatoš a Tina Turnerová
Vlado Zlatoš a Tina Turnerová

Táto manželská dvojica sa profesionálne zaoberá riešeniami problémov v oblasti nadváhy a obezity dospelých aj detí. Ako špecialisti na kondíciu, výživu a životosprávu pomáhajú nielen bežným ľuďom (najmä v otázkach formovania postavy), ale ich služby využívajú aj viacerí vrcholoví a olympijskí športovci. Záujemcovia môžu využiť ich cvičebné DVD a video materiály či zapojiť sa do kondičných skupinových cvičení.

„Obaja veríme, že pre našich klientov dokážeme nájsť nenásilnú a jednoduchú formu, ako dosiahnuť svoje kondičné, estetické i zdravotné ciele v dlhodobom horizonte. Naša pridaná hodnota je vo vedomostiach, pretože lepšie zdravie, vitalita aj kondícia prichádzajú až po lepšej informovanosti. Nikdy nie naopak.“

Text: Vlado Zlatoš a Tina Turnerová
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu