Cvičenie na stepperi a stacionárnom bicykli

Stepper. Zdroj: Shutterstock

Kúpil som si stepper a mám doma aj stacionárny bikcykel. Mojím problémom sú veľké boky a koleso okolo pása. Postačia tieto dva stroje na to, aby som to zhodil a asi v akých intervaloch by som mal cvičiť?

Oceňujeme, že ste vlastníkom týchto kardio prístrojov. Tréningy na nich môžete navzájom kombinovať alebo absolvovať osobitne. Tieto dva stroje by mohli postačovať na to, aby ste sa zbavili tukových zásob. Spomínané partie však budete musieť spevňovať cvikmi osobitne.

Na stepperi a bicykli trénujte tak, že si stanovte podľa kondície celkovú dĺžku trvania. Začnite napríklad 20-minútovým blokom trikrát do týždňa a pokračujte so zvyšovaním až do 40 minút. Pri tomto čase striedajte intenzitu vysokej a nízkej záťaže v pomere 1 : 3. Minútu maximálnej záťaže naozaj šliapte naplno a tri minúty choďte voľnejším tempom. Takto sa vám podarí účinnejšie zaútočiť na tuky a zvýšiť kondíciu.

Vlado Zlatoš a Tina Zlatoš Turnerová

Vlado Zlatoš a Tina Turnerová
Vlado Zlatoš a Tina Turnerová

Táto manželská dvojica sa profesionálne zaoberá riešeniami problémov v oblasti nadváhy a obezity dospelých aj detí. Ako špecialisti na kondíciu, výživu a životosprávu pomáhajú nielen bežným ľuďom (najmä v otázkach formovania postavy), ale ich služby využívajú aj viacerí vrcholoví a olympijskí športovci. Záujemcovia môžu využiť ich cvičebné DVD a video materiály či zapojiť sa do kondičných skupinových cvičení.

„Obaja veríme, že pre našich klientov dokážeme nájsť nenásilnú a jednoduchú formu, ako dosiahnuť svoje kondičné, estetické i zdravotné ciele v dlhodobom horizonte. Naša pridaná hodnota je vo vedomostiach, pretože lepšie zdravie, vitalita aj kondícia prichádzajú až po lepšej informovanosti. Nikdy nie naopak.“

Text: Vlado Zlatoš a Tina Turnerová
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu