Chýba vám motivácia žiť zdravo?

2. júna 2012
Diéta. Zdroj: Shutterstock

Mojím veľkým problémom je, že začnem s nejakou diétou a po dvoch týždňoch to nechám. Chýba mi motivácia. Mám 78 kíl pri výške 168 centimetrov a cítim sa hrozne. Vedeli by ste mi poradiť, ako by som mala tie kilá znižovať bez toho, aby som vždy hľadala nejaké diéty?

Dôležité je uvedomiť si, že žiadna diéta nie je účinná. Ak chcete nájsť dlhodobé riešenie problému, musíte sa naučiť optimálne stravovať.

Už len to, že sa necítite dobre, musí byť pre vás dostatočná motivácia. Musíte skombinovať správne stravovacie návyky s pravidelným cvičením. To, čo vám naozaj sedí v rámci cvičenia aj stravy, musíte zistiť sama na sebe.

My vám môžeme poradiť, čo funguje vo všeobecnosti. Stravu si rozdeľte do 5 častí dňa v menších porciách. Posledné jedlo jedzte približne štyri hodiny pred spaním. Konzumujte dostatok čerstvej zeleniny a pite tekutiny (čaje a obyčajnú vodu) v množstve asi 2 až 3 litre denne. Cvičte to, čo vás baví, aspoň 3 až 4 krát do týždňa. Držíme Vám palce.

Vlado Zlatoš a Tina Zlatoš Turnerová

Vlado Zlatoš a Tina Turnerová
Vlado Zlatoš a Tina Turnerová

Táto manželská dvojica sa profesionálne zaoberá riešeniami problémov v oblasti nadváhy a obezity dospelých aj detí. Ako špecialisti na kondíciu, výživu a životosprávu pomáhajú nielen bežným ľuďom (najmä v otázkach formovania postavy), ale ich služby využívajú aj viacerí vrcholoví a olympijskí športovci. Záujemcovia môžu využiť ich cvičebné DVD a video materiály či zapojiť sa do kondičných skupinových cvičení.

„Obaja veríme, že pre našich klientov dokážeme nájsť nenásilnú a jednoduchú formu, ako dosiahnuť svoje kondičné, estetické i zdravotné ciele v dlhodobom horizonte. Naša pridaná hodnota je vo vedomostiach, pretože lepšie zdravie, vitalita aj kondícia prichádzajú až po lepšej informovanosti. Nikdy nie naopak.“

Text: Vlado Zlatoš a Tina Turnerová
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu