Inšpirácia v cyklistike: Karin Bäumlová

11. augusta 2012
Milujem rýchlosť. Foto: Archív Karin Bäumlovej

Karin Bäumlová miluje cyklistiku kvôli pohybu a prírode a cestnú cyklistiku si obľúbila, pretože miluje rýchlosť.

Prečo cyklistika?
Mám rada pohyb, prírodu a rýchlosť a cyklistika je zmesou tohto všetkého. Môžem si na tréningu užívať pekný deň a okolitú krajinu alebo na pretekoch kopu adrenalínu. Keďže som súťaživý a pretekársky typ, bavia ma najmä tie preteky, je to taká čerešnička na torte, keď si človek preverí svoje schopnosti. Okrem toho stretne veľa príjemných ľudí a priateľov, sú to vždy okamihy, na ktoré sa veľmi teším.

Horská alebo cestná cyklistika?
Predtým, než som si vyskúšala cestný bicykel, som vlastne nerozumela, čo na tom ľudia vidia, ale “žiletka” ma hneď chytila za srdce, páčilo sa mi na cesťáku všetko od väčšej rýchlosti, až po pretekárskejší posed. Okrem toho som neskôr zistila, že viac inklinujem k rovinatým tratiam, čo na horskom bicykli nie je veľmi možné. Ale samozrejme, každý z nich má svoje obrovské čaro a jeden druhému je výborným doplnkom a spestrením.

Jazdíš radšej s mužmi alebo so ženami?
Keďže spočiatku bolo tých žien najmä na cesťákoch veľmi málo, tak som si veľmi zvykla na mužskú spoločnosť a baby mi veľmi nechýbajú. Najmä túto sezónu ale viac žien z prostredia horských bicyklov okúsilo cestu a začali pretekať aj tu, takže aj týmto smerom sa to zlepšuje. Zatiaľ spolu veľmi netrénujeme, ale čo nie je, môže byť a tréningy v ženskom prostredí by mohli byť motivujúcejšie.

Text: Redakcia
Foto: Archív Karin Bäumlovej

1/1
Zavrieť reklamu