Lyžovačka v Rakúsku: Saalbach – Hinterglem – Leogang

9. januára 2013
Saalbach, Rakúsko. Foto: Shutterstock

Neďaleko Kaprunu sa nachádza ďalšie veľké lyžiarske stredisko obľúbené slovenkými návštevníkmi. Vzniklo prepojením zjazdoviek Saalbachu a Hinterglemu a pridal sa k nim aj susedný Leogang, ktorého zjazdovky sú prístupné lanovkami.

Táto veľká trojka vám ponúkne 200 kilometrov alpskej lyžovačky s najvyššími vrcholmi vo výške okolo 2 000 metrov. Samozrejmosťou sú snowparky a dokonca aj nightpark – snowpark udržiavaný každý deň, ktorý je od pondelka do soboty otvorený do 21:30. Buď pre nočné sovy, alebo pre nezničiteľných milovníkov zábavy a adrenalínu.

Ak by ste si tiež chceli nejaké tie skoky vyskúšať, ale nikdy ste nenašli odvahu, alebo ste nemali po ruke niekoho, kto by vám asistoval, na Bernkogel-i nájdete Learn-to-Ride Park, určený špeciálne pre začiatočníkov. Ak sa k lyžovaniu vraciate po rokoch, stredisko myslelo aj na vás. Pripravilo viacero balíčkov, ktoré zahŕňajú 3-dňový skipas, požičanie lyží na 3 dni, trojdňový workshop (2 hodiny denne) a 3 noci v ubytovacích zariadeniach rôznych kategórii s cenami od 339 €.

TIP: Ak vo vašej rodine máte niekoho, kto má 10 – 19 rokov (ročníky 1994-2006), celodenný ski pas na každú sobotu má len za 10 €. Táto ponuka platí nielen v stredisku Saalbach Hinterglemm Leogang, ale aj pre Kitzsteinhorn a Schmitten.

www.saalbach.com

Text: Daniela Števánková
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu