Salamandra Hotel – lyžovačka, wellness a zábava pre celú rodinu

10. januára 2013
Salamandra hotel. Foto: Vanda Maňková

Znamená pre vás rodinná lyžovačka kopec stresu, hádok s deťmi a v konečnom dôsledku žiadny oddych? Zmeňte to! Čo takto rodinná lyžovačka plná snehových radovánok a wellness aktivít pre všetkých členov rodiny?

Novootvorený hotel Salamandra v srdci Štiavnických vrchov vám tento sen splní. Boli sme tam a vieme to.

Štvorhviezdičkový hotel ponúka služby, ktoré sú na slovenské pomery ojedinelé –  lyžiarsky svah so 4-sedačkou hneď pri hoteli, wellness centrum pre celú rodinu, aktivity pre deti každého veku, príjemný a nápomocný personál a oveľa viac – a to všetko len dve hodiny od Bratislavy!

Na lyže priamo z hotela

Jednou z najväčších výhod hotela Salamandra je lyžiarske stredisko Salamandra Resort, ktorého údolná stanica sedačky sa nachádza iba niekoľko metrov od hotela. Stredne náročná zjazdovka s dĺžkou 1 450 metrov ponúka lyžiarske vyžitie celej rodine. Na vrchol vás pohodlne vyvezie 4-sedačka Doppelmayer s kapacitou 2 400 osôb za hodinu.

Lanovka v stredisku Salamandra. Foto: Vanda Maňková
Lanovka v stredisku Salamandra. Foto: Vanda Maňková

Dobré snehové podmienky v Štiavnických vrchoch ocenia aj náročnejší lyžiari. Základy lyžovania či snowboardingu zvládnete ľavou zadnou na detskom vleku za pomoci kvalifikovaných inštruktorov.

Bežky, korčule a hokejky si určite berte do Salamandry so sebou, klzisko aj trate na bežky sú totiž na dosah ruky. Hneď vedľa údolnej stanice sedačky sa nachádza aj požičovňa a servis lyží, či Aprés ski bar. Takmer každý víkend sa v Salamandra rezorte konajú rôzne akcie ako napríklad zabíjačka na svahu, karneval, snow show a podobne. Pre viac informácií sledujte www.salamadra.sk

Lyžovačka v stredisku Salamandra. Foto: Vanda Maňková
Lyžovačka v stredisku Salamandra. Foto: Vanda Maňková

Z lyžiarok rovno do sauny

Stačí len niekoľko krokov, aby ste sa z lyžiarskeho kopca presunuli do wellness centra. Po dni strávenom na lyžiach si vaše telo určite zaslúži poriadnu dávku oddychu. Komplexné wellness centrum v hoteli Salamndra z vás spraví nového človeka.

Bazén s protiprúdom a masážnymi tryskami (a výhľadom na svah), dve vírivky, dve sauny, spa zóna a komplexná ponuka masáží ulahodia vašim lyžami namáhaným svalom.  Samozrejmosťou je wellness vhodný pre rodiny s deťmi.  Kým sa rodičia vyhrievajú v horúcej vírivke, deti sa môžu šantiť hneď vedľa v bezpečnom detskom bazéne s vhodnou teplotou vody práve pre ne. Bezpečný a vhodný wellnes pre deti je v Salamndre prioritou.

V širokej ponuke masáží sa okrem najrôznejších masáží pre dospelých nachádza aj bohatá ponuka „baby masáží“. V ponuke sú aj časy, počas ktorých je saunový svet prispôsobený deťom, takže už od útleho veku sa môžu učiť zdravému otužovaniu.

Wellness v hoteli Salamandra. Foto: Vanda Maňková
Wellness v hoteli Salamandra. Foto: Vanda Maňková

Deti na prvom mieste

Absolútnou novinkou na trhu sú masáže určené špeciálne pre deti. Masáže prebiehajú pod dohľadom profesionála a za prítomnosti rodičov. Deti sa tak od malička učia relaxovať.

Pre deti tu však nie je upravené len wellness centrum. K dispozícií je detský kútik s rozlohou tanečnej sály a celý arzenál animátorov, ktorí majú plné rukávy nápadov na najrôznejšie zábavné aktivity vašich ratolestí. Prvé „krôčiky“ vašich detí na lyžiach sú tie najdôležitejšie pri ich budúcom postoji k tomuto športu.

Prenechajte preto tento moment profesionálom v lyžiarskej a snowboardovej škole hneď pod svahom. Pod dohľadom kvalifikovaných inštruktorov dostanú deti tie správne základy na lyžiach či snowboarde a určite si aj nabudúce budú obúvať lyžiarky s úsmevom.

Je to vaše čerstvo narodené? V Salamandre nájdete všetko potrebné pre dovolenku s bábätkom. Prebaľovacie pulty  či špeciálne detské menu sú samozrejmosťou. Zabudlo sa niečo doma pre vášho drobca? Nič sa nedeje, základné potreby si v hoteli pokojne dokúpite.

Izby v hoteli Salamandra. Foto: Vanda Maňková
Izby v hoteli Salamandra. Foto: Vanda Maňková

Aj v horskom hoteli môže byť gastronómia zážitkom

Zabudnite na vyprážaný plátok čohosi, čo sa chce podobať mäsu so zemiakovým šalátom, ktorý chutí rovnako ako v škole v prírode v roku 1985. V Salamandra hoteli sa o vaše žalúdky postará profesionálny kuchár Ľubo Herko. Jeho jedálny lístok sa dá opísať slovami originalita, čerstvosť a profesionalita.

Jedlá slovenskej kuchyne so svetovým nádychom ulahodia aj náročnému gurmánovi. Dôraz sa kladie na kvalitu, čerstvosť a chuť, ktorá bude pre vás pôžitkom. Nesmieme tiež zabudnúť na personál reštaurácie, všetci čašníci a barmani sú vždy pripravení splniť vaše priania s úsmevom.

Zábava nielen pre deti

Vaše deti budú mať v Salamandre o zábavu postarané, to je jasné. Ale čo keď vaše deti po plnom dni zážitkov a aktivít konečne zaspia? Nebojte sa, ani vy sa nudiť nebudete. Wellnes centrum je otvorené až do deviatej, takže si neváhajte po prečítaní rozprávky na dobrú noc odskočiť ešte do sauny.

Aby sa aj dospelí mohli „zahrať“, v hoteli sa nachádza squashový kurt, biliard či šípky. Na večer sa určite nezabudnite zastaviť v hotelovom bare s veľmi príjemnou atmosférou a širokou ponukou alko aj nealko nápojov. Wifi pripojenie zadarmo je samozrejmosť.

Salamandra wellness centrum

  • krytý bazén (13 × 6 m) s protiprúdom, masážnymi tryskami, dnovým gejzírom, masážnym chrličom vody na ramená a pool barom
  • dve vírivky
  • detský bazén
  • saunový komplex s fínskou saunou, bylinnou parnou saunou a relaxačnou zónou

Ponuku wellness centra dopĺňa bohatý výber masáží (masáž lávovými kameňmi, reflexná masáž atď.), rašelinový zábal, medovo-voskový zábal, celotelové peellingy, bankovanie a aromaterapia.

Wellness v hoteli Salamandra. Foto: Vanda Maňková
Wellness v hoteli Salamandra. Foto: Vanda Maňková

Salamandra Hotel

Hotel sa nachádza v lyžiarskom stredisku Salamandra Resort v krásnom prostredí Štiavnických vrchov a banských tajchov. Poskytuje komfortné ubytovanie celkovo v 56 priestranných izbách. Z toho je 24 dvojlôžkových izieb, 18 rodinných izieb s oddelenými miestnosťami, 6 apartmánov a 8 apartmánov s kuchynkou. Všetky ubytovacie kapacity sú nefajčiarske a bezbariérové. Pred hotelom sa nachádza bezplatné parkovisko.

Kontakty:

www.salamandrahotel.sk
www.salamandra.sk

Salamandra Hotel
Horný Hodrušský tajch
966 61 Hodruša Hámre

Kontakt pre rezervácie:
e-mail: recepcia@salamandrahotel.sk
tel.: +421 907 741 898

Text a foto: Vanda Maňková

1/1
Zavrieť reklamu