Lyžovačka v rakúskych Alpách: Ausserland – Salzkammergut

10. januára 2013
Copyright: (c) Tauplitzer Fremdenverkehrsges.m.b.H.

Máte radi zimu? A viete, kde si ju užijete najlepšie? Predsa tam, kde nájdete hory, sneh a ľudí, ktorí vedia zimu premeniť na zážitok.

Dnes vás zavedieme práve na jedno z takýchto miest. Kúsok za hranicami sa nachádza rakúsky región Ausserland – Salzkammergut, ktorého lyžiarske strediská Loser a Tauplitz patria medzi najlepšie v Rakúsku. Čerešničkou na torte sú termálne kúpele GrimmingTherme, vďaka ktorým budete mať zo zimy hrejivé spomienky.

Rodinná lyžovačka sa volá Loser

Lyžiarska oblasť Loser v Altaussee ponúka v nadmorskej výške 1000 m n. m. pestrú ponuku na lyžovanie pre celú rodinu: začiatočníci i pokročilí tu nájdu na širokých zjazdovkách veľa priestoru na zážitky z lyžovačky. Moderné 6-sedačky sa postarajú o komfortný transport až do najvyšších oblastí a umožnia tak nerušenú zábavu bez dlhých čakaní na vleky.
www.loser.at

42 km zjazdoviek je Tauplitz

Rozľahlá horská oblasť vás bude hýčkať zjazdovkami s dĺžkou 42 kilometrov, na ktorých si každý nájde to svoje. Novo vytvorené zjazdovky ulahodia hlavne športovo založeným lyžiarom, ktorí sa tu môžu „ulyžovať“ k smrti. Celý deň na svahu je vcelku fyzicky náročný, našťastie, oddýchnuť si a odreagovať sa môžete vo vitalizujúcom Tauplitzalme.
www.dietauplitz.com

Máte navoskované bežky?

Určite si ich nezabudnite doma! Trate v Salzkammergute vám pomôžu efektívne spáliť nabraté kilečká zo sviatkov a dostať sa do skvelej kondície, ktorú vám budú kolegovia a známi slepo závidieť. Priamo vedľa termálnych kúpeľov GrimmingTherme vstúpite so všetkým komfortom do siete bežkárskych tratí.

Relax má meno GrimmingTherme

Čo môže byť príjemnejšie, ako si ten alebo onen sval, ktorý sa práve hlási, v saune znovu upokojiť, zaplávať si a pripraviť sa na ďalší deň strávený na stope? Kúpele ponúkajú aj pre denných hostí všetko, čo budú potrebovať: sprchy, prezliekarne a, samozrejme, zľavnené vstupné. Deň plný športových zážitkov tak môžete správne zakončiť.

Lyžiarske oblasti Tauplitz a Loser

ponuky lyžiarskych paušálov vrátane ski pasu

Krátka lyžovačka

Tri noci s raňajkami vrátane 2-dňového skipasu (príchod je možný každý deň) vás vyjdú od 130 € na osobu na priváte, v hoteli, hostinci a penzióne od 152,50 €.

Lyžovačka v strede týždňa

Zostaňte 4 noci, plaťte iba 3, to je ponuka štyroch nocí  s raňajkami vrátane 3-dňového ski pasu s príchodom v nedeľu alebo pondelok. Namiesto 200 € u nás platíte iba 130 € na priváte.

Týždňová lyžovačka

Sedem nocí s raňajkami vrátane 6-dňového ski pasu. Vo vedľajšej sezóne platí u mnohých prenajímateľov 7 = 6. Obe paušálne ponuky sú od 321 € na osobu na priváte.

Informácie:

Tourismusverband Ausseerland – Salzkammergut
8990 Bad Aussee
Tel.: +43/(0)3622/54040
info@ausseerland.at
www.ausseerland.at

Text: Daniela Števánková
Foto: Copyright: (c) Tauplitzer Fremdenverkehrsges.m.b.H.

1/1
Zavrieť reklamu