Modelka Silvia Kucherenko – má recept na krásu?

15. marca 2013
Silvia Kucherenko. Foto: Archív Silvia Kucherenko

Jedni ju považujú za extrémne výstrednú, druhí za symbol krásy a ženskosti. Často na seba púta pozornosť, žije v prepychu a kamaráti sa so svetovými celebritami. Niekedy pôsobí kontroverzne, no opak je pravdou.

Hoci nedávno oslávila 30. narodeniny, nikto by jej tento vek netipoval. Má recept na krásu? Modelka Silvia Kucherenko sa nad tým len usmieva a tvrdí: „Milujem svoj vek, pretože čím je človek starší, tým je skúsenejší a bohatší o poznanie.”

Životné krédo Silvie Kucherenko: Nepovyšovať sa!

Venuje sa modelingovým aktivitám, no popritom naplno zvláda rolu manželky, matky a domácej gazdinky. Ako sa to dá všetko zvládnuť? To nám prezradila v tomto rozhovore.

Silvia, poďme na to. Ako dokážete skĺbiť prácu modelky a domácnosť?

Je to veľmi jednoduché. Aj v tomto prípade hrá rolu krásna a múdra veta: Keď sa chce, všetko sa dá zvládnuť. Dôležité je určiť si priority. Hoci sa stále venujem modelingu, viem, že som v prvom rade matkou a manželkou. Preto je u mňa rodina na prvom mieste a tomu prispôsobujem aj svoju prácu. Dnes už nežijem život naplno vyťaženej modelky, ktorá je stále na cestách. Pracovné aktivity prispôsobujem rodine. Beriem do úvahy, či nám časovo vyhovujú, či s nimi moja rodina súhlasí. U mňa platí zásadné pravidlo, že ak mám prácu v zahraničí, rodinu si vždy beriem so sebou. Bez nich by som neurobila ani krok, pretože aj keby to bolo na jeden či dva dni, chýbali by mi.

Kedy ste vlastne začali s modelingom?

Tak to je už pekných pár rokov dozadu. Myslím, že som mala štrnásť. Ako to už v živote chodí, aj mňa k modelingu priviedla obyčajná náhoda. Všimol si ma fotograf a navrhol mi, aby sme nafotili niekoľko záberov. Aj keď sa mi do toho veľmi nechcelo, napokon som prišla k nemu do ateliéru a vznikli fotky, ktoré zaujali modelingových agentov. Zrazu som dostávala rôzne ponuky, aj zahraničné. No keďže mám prísnych rodičov, chvalabohu, dali mi jasnú podmienku: „Najprv doštuduješ strednú školu a potom môžeš odísť za modelingom do zahraničia.“ Hoci vtedy sa mi ich postoj nepáčil, a veruže som aj trucovala, dnes mojím rodičom ďakujem.

Čo všetko ste museli zvládnuť a prekonať, aby ste sa stali modelkou, ktorá si dokázala vytvoriť meno aj v zahraničí?

Hoci modeling vyzerá zvonku ako prechádzka ružovou záhradou, nie je to tak. Život modelky je v začiatkoch najmä o kastingoch, ale aj neúspechoch. Nie vždy vám hneď na začiatku vyjde ponuka, ktorú ste si vysnívali. Špeciálne pri mladých dievčatách prichádza neraz šoková terapia, keď ich doma každý presviedča, že sú krásne a sexi, no prídu do zahraničia a zrazu sa svet netočí len okolo nich. Aj ja som si prešla rôznymi obdobiami, no dôležité je, aby si človek veril a nevzdával sa, aj keď nemá práve svoj ideálny deň. Každá prekážka bola pre mňa motiváciou a výzvou, aby som išla za svojím snom, cieľom a nikdy, ale nikdy sa netreba vzdať a hádzať, ako sa hovorí, flintu do žita.

Aké sú vaše najväčšie úspechy?

Ak myslíte úspechy vo všeobecnosti, tie sa netýkajú modelingu, ale môjho súkromného života. Za svoj najväčší úspech považujem, že som stretla úžasného muža, ktorého si vážim a on si váži mňa, a že sa nám narodil krásny a zdravý synček Alexander Marcus. Myslím si, že to sú moje najväčšie úspechy.

Pokiaľ ide o modeling a pracovné úspechy, každá jedna dobrá ponuka bola pre mňa výzvou. Mala som a mám to šťastie pracovať s najlepšími fotografmi či vizážistami sveta, a to sú ľudia, ktorí vás posúvajú ďalej. Predvádzala som nádherné šaty od svetových módnych návrhárov na prehliadkach vo svetových metropolách, čo tiež nie je na zahodenie. Vážim si spoluprácu s návrhárom Robertom Cavallim, ktorý mi otvoril dvere do svetového modelingu. Myslím, že som mala šťastie na ľudí a príležitosti.

Podporuje vás vaša rodina v kariére?

Samozrejme, že áno. Priznám sa, že som ten typ, ktorý dá na ich rady a názory. Keď dostanem ponuku, zdôverím sa im a som zvedavá na ich názor. Ak povedia: „To je fajn, choď do toho,“ dám na ich názor. No ak vyslovia slovíčka pochybností, nikam nejdem. Viem, že sú to jediní ľudia na svete, na ktorých sa môžem spoľahnúť a ktorí mi chcú dobre. Komu inému môžete dôverovať viac než vašej rodine? Preto sa riadim ich radami.

Plánujete v blízkej dobe rozšíriť svoju rodinku?

Ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy. Máme synčeka, ktorý bude mať dva roky, je ešte malý a vyžaduje si našu plnú pozornosť. Chceme mu venovať všetok náš čas, kým je ešte bábätko. Aj keď už vie sám behať a začína rozprávať. Samozrejme, že ďalšiemu dieťatku sa nebránime a budeme radi, keď príde do našej rodiny, no teraz je ešte priskoro. Čas a budúcnosť ukážu, čo nám príroda nadelí.

Vráťme sa však k rodine. Čo vám dáva najviac zabrať, ak máte skĺbiť prácu a domácnosť?

Keď sa žene narodí dieťa, všetko sa zmení. Nie je to len klišé, ale pravda, ktorá funguje. Zrazu sa váš život začne krútiť okolo malého človiečika, ktorý si pýta jesť, prebaliť, hrať sa, uložiť do postieľky. Dáte bokom všetky povinnosti, o ktorých ste si dovtedy mysleli, že sú najdôležitejšie na svete. Plne sa sústredíte na niekoho, kto vás potrebuje. Samozrejme, že príchod dieťatka dá zabrať. A to nielen žene, ale aj mužovi.

Pamätám si niekoľko prebdených nocí, keď sme celú noc ani oko nezažmúrili. No patrí to k tomu životnému obdobiu a ja hovorím, že vďaka za to, pretože tie prebdené a nevyspaté noci boli pre niekoho, koho milujeme najviac na svete.

Aj napriek tomu, že máte za sebou pôrod, veľmi rýchlo ste sa dostali na pôvodnú hmotnosť a k pôvodnej konfekčnej veľkosti. Ako sa vám to podarilo?

Na to je jednoduché vysvetlenie. Starostlivosť o synčeka dá zabrať, a to už od prvej chvíle. Preto išli kilogramy spontánne dole a nič špeciálne som pre to nemusela robiť. Aj keď je pravda, že v tehotenstve som poriadne pribrala a dodnes sa s úžasom pozerám na fotografie z posledných dní pred pôrodom. No keď sa malý narodil, zrazu som sa dostala do pohybu okolo neho. Ani som si nevšimla, ako kilogramy utekajú a za niekoľko týždňov som si mohla obliecť svoje obľúbené rifle, ktoré som nosila ešte predtým, než som otehotnela. Preto každej čerstvej mamičke môžem poradiť len jedno. Netreba sa sústrediť na to, či ste pribrali a ako schudnete, treba sa sústrediť na bábätko a potom sa všetky vaše obavy z hmotnosti vytratia spolu s kilogramami.

Nikdy som sa v jedle neobmedzovala, no je pravda, že vyprážaný rezeň si nedávam každý deň. Keď sa budete celý život zdravo stravovať a jesť jedlá, ktoré vám dajú energiu, nie zbytočný tuk, potom sa nemusíte báť ani kilogramov po tehotenstve.

Nedávno ste oslávili tridsiatku, no na svoj vek vyzeráte veľmi mladučko. Máte nejaký špeciálny recept?

Byť šťastná, spokojná, vyrovnaná a zbytočne sa nestresovať a netrápiť sa hlúposťami. To je môj recept, ktorý funguje nielen u mňa, ale u každého. Dôležitá je psychika a to, ako sa človek cíti. Keď je vyrovnaný a existuje v harmónii, aj pleť je hladšia, aj vrásky zmiznú. Preto všetkým radím, aby si dávali pozor na to, ako sa cítia. Netreba sa zbytočne zaťažovať vecami, ktoré beztak nevyriešime a žiť v strese, strachu či nervoch. To ešte nikomu na kráse nepridalo. Zároveň je dôležité hýbať sa, občas si zacvičiť, aby bolo telo pevnejšie. Piť množstvo tekutín a neprejedať sa. Žiť zdravo a vyberať si potraviny, ktoré nám energiu dajú, nie zoberú.

Vaše meno sa spája aj s plastickými operáciami. Tak povedzte, aké ste absolvovali?

Teší ma, že sa moje meno spája s plastickými operáciami, no teraz niektorých sklamem. Jediná plastická operácia, ktorú mám a bez problémov priznám, sa týka mojich pŕs. Nechala som si ich vylepšiť ešte pred niekoľkými rokmi a vôbec to neľutujem. Dosiahla som lepší dekolt a hlavne lepší pocit zo seba. Iné plastické operácie u mňa nehľadajte.

Ste fanúšičkou plastických operácií?

Aj tu platí, že všetko s mierou. Ja som si chcela dať vylepšiť prsia, tak som na operáciu išla. Dovolím si povedať, že mne osobne to veľmi pomohlo, pretože zrazu som sa cítila lepšie, atraktívnejšie a viac sexi. Pre môj osobný pocit to bolo pozitívne. No chodiť na plastické operácie ako na hodiny klavíra, sa mi nezdá byť príliš rozumné. Ak žena cíti svoje nedostatky a vie, že jediným riešením je operácia, tak prečo nie? Nevidím na tom nič zlé. Nerobí to pre iných, ale predovšetkým pre seba a svoj pocit. No ak niekto už zámerne hľadá na sebe chyby a má tendenciu stále na sebe niečo „opravovať” chirurgickým skalpelom, tak to sa mi zdá byť za hranicou. Žena by mala zostať viac prirodzená, nie ako umelá bábika.

Aké sú vaše plány do budúcnosti, ak hovoríme o pracovnom a súkromnom živote?

V pracovnom živote by som chcela toho ešte veľa stihnúť. Samozrejme, že mám vysnívané ponuky, ktorým by som sa veľmi potešila, ale zatiaľ si ich nechávam pre seba. Aby sa splnili… Mám plán prekvapiť svojich fanúšikov pred letom 2013 niečím novým, no to tiež nechám zatiaľ v rovine záhady. V súkromnom živote si prajem, aby sme stále boli šťastnou a spokojnou rodinkou. Nech nás všetko zlé obchádza a dobré prichádza.

Osobná vizitka

Meno: Silvia Kucherenko
Prezývka: o žiadnej neviem
Narodená: 31. 8. 1982
Výška: 172 cm
Miery: 85 – 59 – 85
Znamenie: panna
Úspechy: – 1. a 2. miesto FHM (medzinárodný magazín pre mužov) – fotenie Cavalliho kalendára kampaň La Piramide (Rare Jewels)

Top

Obľúbená modelka: Claudia Schiffer
Jedlo: zjem všetko
Šport: beh, tenis
Záľuby: rodina, tanec, cestovanie, čítanie
Hudobný žáner: záleží podľa nálady
Kniha: biografie, autobiografie: Steve Jobs, Donald Trump, Henry Ford, Paul Allen a iní
Film: uprednostňujem komédie a akčné filmy

Text: Lucia Titková
Foto: archív Silvia Kucherenko

1/1
Zavrieť reklamu