Jeden deň s… Lucia Forman Habancová

25. augusta 2013
Lucia Forman Habancová. Foto: Archív Lucie Forman Habancovej

Lucia: Každý deň je iný: niekedy viac hektický, inokedy menej. Všetko závisí od práce a stretnutí. Som však rada, že to tak je, pretože mi vždy prinesie niečo nové, a to sú tie najcennejšie skúsenosti.

Budíček: 7.15

Vstávam niečo po siedmej, či je to cez týždeň, alebo cez víkend. Som také ranné vtáča.

Raňajky: 7.20 – 7.40

Na raňajky si doprajem pohár teplej vody buď čistej, alebo s citrónom a potom sa pustím do jedla. Bez toho ani na krok. Snažím sa mať každý deň niečo iné, aby to bolo pestré. Mám veľmi rada ovsené vločky s müsli zaliate teplou vodou. Ďalší deň si dám jogurt, potom tmavý viaczrnný chlieb so šunkou, syrom a zeleninou, inokedy koláčik alebo croissant. K tomu vodu alebo čaj. Káva mi už dlhšie nechutí, tak som ju vysadila.

Nákupy 9.00 – 11.00

V tomto čase zvyčajne nakupujem potraviny, prípadne vybavujem iné veci. Niekedy absolvujem pracovné stretnutia alebo ešte dokončujem svoje texty do relácie Šoubiz v televízii TA3, ktorú moderujem.

Desiata 10.00 – 10.15

Okolo desiatej si doprajem niečo malé pod zub, väčšinou ovocie alebo trochu tvarohu s ovocím. Zvykla som si jesť 5-krát denne, takže nevynechám ani olovrant, kedy si doprajem vajíčko, mozzarelu s paradajkami či zeleninu. Niekedy však jednoducho neodolám zmrzline, najmä v lete, alebo dobrému koláčiku. V lete mám veľmi rada aj miešané šťavy, napríklad limetkovo-uhorkovú alebo z manga a ananásu, tie ma naozaj dostali.

Obed 12.00 – 12.30

Obed si prinesiem zvyčajne so sebou, buď si ho kúpim v reštaurácii, alebo si pripravím niečo doma, napríklad mäso s ryžou alebo zemiakmi, cestoviny na všetky možné spôsoby či zeleninové šaláty. 

Práca, vyberanie oblečenia 11.30 – 16.00

Najradšej mám piatky. Vtedy nakrúcame vstupy do relácie. Dobre naladená a usmiata prichádzam do TA3, kde ma čaká tá príjemnejšia čas týždňa – čiže maskérňa, doladenie oblečenia a potom samotná výroba šoubizových vstupov. Keď je pekné počasie, snažíme sa využiť vonkajší priestor, keď nie, sme v interiéri. Je to rôznorodé, ale aj zábavné. Vždy niekto príde a zarozpráva sa s nami, sú to milé stretnutia.

Oblečenie do relácie si vyberám väčšinou deň pred nakrúcaním, mám vyhliadnuté dva výborné obchody, kde mi vždy ochotne poradia a spolu niečo nakombinujeme. Vážim si ich a som rada, že ich môžem reprezentovať, pretože aj to, ako sa človek cíti v oblečení, je veľmi dôležité.

Športové aktivity 17.00 – 19.00

Som veľmi aktívny človek a bez pohybu si môj život už neviem predstaviť. Predcvičujem v jednom súkromnou klube. Venujem sa flowinu, čo je zábavná, ale namáhavá forma cvičenia. V klube mám tri hodiny týždenne a okrem toho ešte chodím na step a k trénerke. Ak je pekne, vytiahnem aj korčule, alebo si doprajem prechádzku. Jednoducho stále v pohybe.

Večera a večerné aktivity 19.00 – 23.00

Po cvičení sa niekedy ešte zastavím v obchode, keď mi zavolá manžel, že má na niečo chuť. Teším sa na piatkový večer. Ten je vždy iný, raz ho trávim v strižni, kde si pripravujem reportáž z akcie, inokedy som na výrobe eventu, prípadne niečo moderujem, alebo cestujeme k rodičom na Záhorie. Inokedy si doprajeme čas na kino, prípadne si film pozrieme doma. Do postele sa snažím dostať ešte pred jedenástou. Zistila som, že ak tento čas dodržím, ráno sa mi vstáva ľahšie, necítim sa unavená a dokážem v pohode fungovať.

Večer a´la Lucia

Niekedy mám veľmi rada také večery, keď som sama sebe pánom. Manžel je na pive s kamarátom a ja si doprajem oddych. Dám si na tvár masku, teplý kúpeľ, čítam si knihu, alebo len tak relaxujem. Prípadne vyrazíme s kamarátkami von na drink, či si len tak posedieť. Mám okolo seba pár skvelých priateliek, preto sa im vždy snažím venovať aj kúsok z môjho času. Som rada, že si rozumieme, sme tu jedna pre druhú a môžeme sa na seba spoľahnúť.

Naše hodnotenie

Lucia si dokonale užíva život. Našla si prácu, ktorá ju dokonale baví, čo je v dnešnej dobe vzácne. Popri tom nezabúda na šport a spoločenský život. Jej dni sú tak vyvážené a jej život dosiahol závideniahodný balans. Odporúčame ako inšpiráciu.

Text: Lucia Titková
Foto: Archív Lucia Forman Habancová

1/1
Zavrieť reklamu