Jeden deň s… Lenkou Šoóšovou

20. novembra 2013
Lenka Šósšová. Foto: Petra Ficová

Lenka: Moje dni sú farebné a odkedy som sa stala mamou, ešte farebnejšie. Keď ráno vstávam, teším sa, aký farebný obraz mi deň prinesie…

Budíček 3:12

V tomto čase obyčajne vstávam do Telerána. Urobím si kávu, no predtým, než sa do nej pustím, vypijem pohár teplej vody a dám si sladké raňajky. Keďže vstávam tak skoro, musia byť aj o tretej ráno. Raňajky mám rada sladké – napríklad jogurt, müsli tyčinka, niekedy je to aj horká čokoláda. Okrem toho musí byť u mňa každé ráno pohoda. Nemám rada ranný stres, potom mám zlý deň. Som typický labužník rána.

Teleráno 5:00 – 8:30

V tomto čase prichádzam do Záhorskej Bystrice a od 6.00 h moderujem spolu s mojím kolegom Romanom Juraškom živé vysielanie Telerána v TV Markíza.

Túto rannú šou moderujem už niekoľko rokov a môžem povedať, že je to moja srdcovka. Každý diel je niečím nový a výnimočný. Prinášame divákom mnohé zaujímavé témy a najmä ja sa vždy teším aj na varenie s Teleránom, lebo nikde sa tak dobre nenajem a nenapijem ako práve tam.

Občas je to aj riadny adrenalín – vysielame naživo, takže sa nám, prirodzene, stávajú aj nepredvídateľné situácie, keď treba poriadne zaimprovizovať. Musíme byť pohotoví, a to nie na 100 %, ale na 150 %.

Porada 8:30 – 11:00

Ak by si niekto myslel, že po vysielaní si vydýchneme a ideme domov, vyvediem ho z omylu. Po akčnom Teleráne nasleduje hodnotiaca porada a príprava na ďalšie vysielanie. Trvá to zhruba dve a pol hodinky, niekedy tri.

Nie je to len o tom, že si sadneme a počúvame, čo si kto pre nás nachystal. Aj my moderátori sa musíme aktívne zapájať do tvorby scenára. Keďže vysielame denne, musíme stále prinášať nové a zaujímavé témy, ktoré by mali pritiahnuť pozornosť našich divákov.

Rodina 11:00 – 12:30

Z televízie väčšinou utekám rovno domov a venujem sa môjmu malému synovi Riškovi. Iste to pozná každá matka, že tráviť čas so svojimi deťmi je krásne, no dá vám to poriadne zabrať. Nebudem to rozvádzať, čo všetko spolu doma robíme, no užívam si svojho synčeka naplno a som šťastná, že ho mám. Niekedy sa však stane, že mám po Teleráne ďalšiu prácu, a tak moje kroky smerujú tam. Kým ja pracujem, s drobcom mi zatiaľ pomáha priateľova mamina. Ako sa hovorí, staré mamy sú na nezaplatenie.

Obed a siesta 12:30 – 14:00

Keď som s malým, spolu sa naobedujeme a skoro nikdy nevynecháme spoločný popoludňajší spánok. V prípade, že som mimo domu, snažím sa v tomto čase obedovať.

Prechádzka 16:00 – 18:30

S Riškom väčšinou ideme na prechádzku, alebo si idem zacvičiť. Často mi však moje plány zmenia pracovné povinnosti.

Domácnosť a večera 18:30 – 20:00

Asi to pozná každá pracujúca matka. Snažíte sa venovať dieťaťu, čo to porobiť aj v domácnosti. Prichystať veci na ďalší deň (pre seba aj malého). Nasleduje večera a posledné jašenie sa s drobcom na posteli.

Večerné aktivity 20:00 – 23:00

V tomto čase sa snažím toho postíhať čo najviac. Väčšinou je tento čas venovaný rozhovorom s partnerom a rodinou o tom, aký bol deň. Robím si plány na ďalšie dni, pomedzi to pozerám televíziu, prechádzam si scenár na ďalšie ranné vysielanie, alebo čítam knihu.

Krajina snov 23:00 – 3.00

Niet čo dodať…

Lenka Šósšová. Foto: Petra Ficová
Lenka Šósšová. Foto: Petra Ficová

Naše hodnotenie

Lenkine dni sú plné pozitívnej energie a je cítiť, že život miluje. Je vzorom pre všetkých, ktorí sa ráno prebúdzajú s pochmúrnymi myšlienkami a každý deň berú ako nutné zlo. Je obdivuhodné, ako dokáže fungovať na 150 percent aj s takým minimom spánku. Ešte máte pocit, že ráno musíte vstávať skoro?

Text: Lucia Titková
Foto: Petra Ficová

1/1
Zavrieť reklamu