Zimné športy vo Viedenských Alpách – raj pre oči

Romantické cestičky vedúce zasneženými lesmi, svetielka a trblietanie, keď sneh, ľad a námraza premieňajú hory na zimnú rozprávku.

Hostia tu nájdu oddych a inšpiráciu vo wellness oázach a horských chatách so starými zimnými tradíciami alebo pri rýchlych zimných športoch a snehovej zábave vo Viedenských Alpách.

  • St.Corona 165 km od BA
  • Semmering 162 km od BA
  • Mönichkirchen 169 km od BA
  • Puchberg 145 km od BA
  • Reichenau 159 km od BA

Novinka: WINTER CARD

S kartou Wintercard Dolné Rakúsko majú všetci vášniví lyžiari na výber z 8 najväčších lyžiarskych stredísk Dolného Rakúska, pričom majú v rámci nej k dispozícii 3 lyžiarske dni, ktoré si môžu ľubovoľne zvoliť z celej zimnej sezóny 2013/2014.

K tomu vám zdarma zapožičiame kompletnú výbavu (lyže, lyžiarky, palice a prilbu), čo znamená: žiadne namáhavé nosenie, vždy dobre udržiavané lyže, väčšia bezpečnosť (lyže vždy prispôsobené konkrétnej osobe) a nekonečná radosť z lyžovania!

A ak by vám náhodou niečo prekazilo plány, karta Wintercard Dolné Rakúsko je prenosná kedykoľvek a na kohokoľvek

TIP: 11 hotelov ponúka držiteľom karty Wintercard Dolné Rakúsko zľavu 10 % na prenocovanie

Vaše výhody v skratke:

  • 3 dni lyžiarskej zábavy s 1 ski pasom
  • karta je voľne prenosná
  • platí na celú zimnú sezónu 2013/2014
  • vrátane zapožičania kompletnej výbavy na 3 dni (lyže, lyžiarky, palice, prilba)
  • platí v 8 najväčších lyžiarskych strediskách Dolného Rakúska: Annaberg, Hochkar, Lackenhof am Ötscher, Gemeindealpe Mitterbach, Mönichkirchen/Mariensee, Salamander Skigebiet Puchberg, Zau[:ber:]g Semmering a St. Corona am Wechsel.

Viac na: www.dolne-rakusko.info

1. St.Corona am Wechsel

Najmä pre začiatočníkov

St. Corona. Foto: ©F. Zwickl
St. Corona. Foto: ©F. Zwickl

Rustikálne horské chaty, preslávená lyžiarska škola, bezpečné lyžiarske svahy a istota dobrých snehových podmienok zabezpečia, aby si lyžiari každej vekovej skupiny mohli dosýta vychutnať sneh. Zvlášť je tu postarané o tých najmenších, ktorí sa vďaka detskému lyžiarskemu svetu s vlastnou lyžiarskou školou, osvetľujúcemu zariadeniu a sánkarskej lúke hravou formou oboznamujú so snehom a lyžami.

Ceny denných ski pasov:

  • Dospelý 30 €
  • Detský do 15 rokov 16 €
  • Mládež do 19 rokov 27 €

Denný ski pas pre Mönichkirchen a St. Corona

  • Dospelý 33,50 €
  • Detský 18 €

2. Zau[:ber:]g Semmering

Tu človek skutočne žije

Zauberberg. Foto: ©F. Zwickl
Zauberberg. Foto: ©F. Zwickl

Zauberberg. Foto: ©F. ZwicklZimné radovánky vo dne a v noci, a to len hodinu jazdy od Viedne. Miesto je známe konaním pretekov svetového pohára v zjazdovom lyžovaní, pričom tu môžete nájsť všetko, čo túto výnimočnú atmosféru vytvára: krásnu prírodu, športové zjazdovky vhodné pre rodiny a komfortné vleky. Široká ponuka ubytovania. Útulné podniky sú obľúbenými miestami stretávania a zábavy po lyžovaní.

www.zauberberg.at

Top ponuka:

2 noci v Payerbacherhofe, vzdialenom 20 min. od strediska Zauberberg – Semmering, v komfortne zariadenej izbe, s raňajkami a večerným menu, 2 × 1-dňový ski pas pre 1 osobu, sauna – wellness – relaxácia, lyžiarske poradenstvo len za 179 €/osobu v dvojlôžkovej izbe.

Možná rezervácia:

Zimná sezóna 2013/14 (s výnimkou od 23. 12. 2013 do 6. 1. 2014 a od 3. do 8. 2. 2014)

Tip redakcie

Skutočne príjemným zakončením pracovného dňa je večerné lyžovanie v Semmeringu. Tento večerný zážitok je hneď „za rohom“ hlavne pre Bratislavu a okolie.

3. Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee – športový rodinný kopec

Malá a útulná rodinná lyžiarska oblasť s jedinečným prachovým snehom je tajným tipom Viedenských Álp. Na svoje si tu prídu nielen deti a začiatočníci, ale i zdatní lyžiari, či skúsení snoubordisti. Ponuku strediska dopĺňa areál pre deti s množstvom zábavných atrakcií, „pôžitkárske miesta“ a vynikajúce ubytovacie a gastronomické zariadenia.

www.schischaukel.net

Top ponuka

Špeciálny poznávací balíček pre aktívnych labužníkov: 2 × polpenzia, 1 nápoj k večeri, využívanie kúpeľných zariadení vrátane sáun, 1 hodina s osobným lyžiarskym inštruktorom, 1-dňový ski pas pre dospelú osobu do lyžiarskeho strediska Schischaukel a 1 chatové pohostenie s vareným vínom. Toto všetko len za 179 €/osobu v dvojlôžkovej izbe.

Možná rezervácia:

Zimná sezóna 2013/14 (s výnimkou od 23. 12. 2013 do 6. 1. 2014 a od 3. do 8 .2. 2014)

4. Puchberg Salamander Skigebiet

Inšpirujúci aktívny vrch

Puchberg. Foto: ©F. Zwickl
Puchberg. Foto: ©F. Zwickl

V lyžiarskej oblasti Salamander, ktorá sa rozkladá okolo Schneebergu – najvyššej hory Dolného Rakúska, nájdete zimu, ako má byť. Moderná štvormiestna sedačková lanovka vyvezie zimných športovcov do nadmorskej výšky 1 210 metrov k nádherným zjazdovkám, vybavených najmodernejším zasnežovacím zariadením. Pre deti je určený detský vlek Forellino a svah, na ktorom je radosť padať, vstávať a vytáčať oblúčky – hravo, bezpečne a zábavne.

NOVINKA: Detský lyžiarsky areál Salamander. Deti sa môžu tešiť na zázračný koberec dlhý15 m, cvičný vlek dlhý 150 m, slalomovú trať s rozprávkovými postavami, dopravnými značkami a na chvíle plné smiechu a zábavy!

Top ponuka

Lyžiarsky a wellness víkend:

2 noci s polpenziou, široká ponuka wellness služieb, 2-dňový ski pas v lyžiarskom stredisku Losenheim. Cena za osobu v dvojlôžkovej izbe 270 €.

Možná rezervácia:

Zimná sezóna 2013/14 (s výnimkou od 23. 12. 2013 do 6. 1. 2014 a od 3. do 8. 2. 2014)

5. Reichenau an der Rax

Najkrajšie výhľady v oblasti

Foto: ©www.raxalpe.com
Foto: ©www.raxalpe.com

fotka: HoheWand_c_NaturparkeNiederösterreich_RobertHerbst

Príďte a nechajte sa inšpirovať silou hory mimo najrušnejších lyžiarskych centier. So snežnicami sa dá ľahko prechádzať zasneženou krajinou, na chvíľu užasnúť a potom zase pokračovať. Ste skialpinista, freeskier či bežkár? Ideálne miesto na šport v pokoji prírody. Nechajte sa zlákať kulinárskym pôžitkom v jednej z typických chát náhornej plošiny Rax, odkiaľ je, mimochodom, nádherný výhľad .

www.raxalpe.com

Tipy: panoramatická sánkarská dráha Prein, požičovňa snežníc pri horskej stanici Rax, zámok Wartholz

Viac informácií o lokalite Viedenské Alpy:

www.dolne-rakusko.info
www.wieneralpen.at

Text: Redakcia
Foto: ©F. Zwickl, ©www.raxalpe.com

1/1
Zavrieť reklamu