Ako sa naučiť prekonávať lyžiarske prekážky

22. novembra 2014
Ako sa naučiť prekonávať lyžiarske prekážky. Foto: Shutterstock

Pri športe je veľmi dôležitá aj psychika. Veľa z nás sa pri učení nových vecí trápi, čo si o nich myslia ľudia naokolo, ak ešte nevedia dokonale previesť nejaký trik alebo aj obyčajný oblúk na zjazdovke. Ako účastníčka olympiády máš iste nejakú dobrú radu.

Treba sa rozhliadnuť okolo seba, pozrieť sa na krásu prírody a počuť len šum vetra a snehu, na ktorom lyžujete… Potom si to začnete užívať a mať radosť z obyčajných vecí.


Po príchode do snowparku zistíte, že na perách máte iba úsmev a žiadny stres. V parku si môžete vybrať prekážky rôznych náročností a pokiaľ ste začiatočníčka, nie je hanba začínať od tých najmenších. Práve naopak, čím sa naučíte lepšie jazdiť malé prekážky, postupne prídu tie väčšie samé od seba. Veľa ľudí je na podobnej úrovni ako ste práve vy, takže „no stress” a smelo do toho!!!

Keď spravíte prvé pokroky, myslím, že stres z vás opadne veľmi rýchlo a začnete si to užívať aj na prekážkach. A možno stretnete v snowparku alebo na zjazdovke niekoho, kto je na podobnej úrovni ako vy, a keď si nájdete nového kámoša, pôjde to určite o niečo lepšie a jednoduchšie.

Zuzana Stromková, reprezentantka Slovenska v akrobatickom lyžovaní – Slopestyle, Big air
www.snowgirls.sk


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu