Rozdiel v starostlivosti o pokožku celého tela v zime a v lete

29. januára 2015
Starostlivosť o pleť v lete a zime. Foto: Shutterstock

V čom spočíva základný rozdiel v starostlivosti o pokožku celého tela v zime oproti tej v lete?

Základný rozdiel v starostlivosti o pokožku tela je veľmi individuálny u každého človeka. V letnom období vystavujeme telo slnečnému žiareniu, ktoré spôsobuje rôzne kožné ochorenia, pigmentové škvrny…, v lete používame ľahšie krémy s ochrannými faktormi.

Samozrejme, ani v zime nesmieme zanedbávať starostlivosť o pokožku, keďže sme vystavovaní náhlym prechodom z vetra a nízkej vlhkosti vzduchu do suchých vykurovaných miestností, je to pre našu pokožku poriadna zmena.


Preto treba našej pleti, pokiaľ chceme, aby bola krásna a jemná aj v zimných mesiacoch, zabezpečiť potrebnú ochranu a dodať chýbajúce látky.

V zime naša pleť stráca vlhkosť, takže ju potrebujeme hydratovať, a preto by sme mali pokožke dopriať vhodné hydratačné prípravky, ktoré zabraňujú jej vysušovaniu.

Ak máte pocit, že vám váš hydratačný krém nestačí, skúste ho nahradiť koncentrovanejším prípravkom v podobe séra alebo ampulky. Sérum obsahuje najväčšie množstvo aktívnych látok.


Vhodné sú aj oleje, čisté prírodné oleje, napríklad kokosový, argánový, jojobový, olivový… Netreba zabúdať, že si vždy treba vybrať výrobky pre váš typ pleti.

Marcela Janošková – kozmetička v salóne krásy Šarm
www.salonsarm.sk

1/1
Zavrieť reklamu