Čo je wellness? Spôsoby, akými si v dnešnej dobe môžeme oddýchnuť

15. marca 2015
Wellness. Foto: Shutterstock

Slovo wellness sa v poslednej dobe udomácnilo v hovorovej reči a spadá pod neho už takmer všetko. Čo nám vlastne prináša? Sú vo svete wellness nejaké novinky?

Pojem wellness zahŕňa takmer všetko, čo súvisí s príjemnou regeneráciou organizmu. Sú to príjemné aktivity, ktoré nás dokážu dostať
do pohody, do stavu, keď sme spokojní nielen po fyzickej stránke, ale aj vnútorne vyrovnaní, plní energie a chuti do života.


Súčasťou je tiež naša životospráva a stravovacie návyky. Práve wellness a spa centrá sú miestom špeciálne určeným na relaxáciu a očistu tela od stresu každodenného života. Sauny, masáže a kúpele sú zaručeným spôsobom, ako sa zrelaxovať fyzicky i psychicky, aby ste pripravili svoje telo i myseľ na ďalšiu záťaž.

Začať môžete kedykoľvek. Ak však pociťujete/máte vážnejšie zdravotné problémy, napríklad s cievami, odporučila by som lekársku diagnostiku pred návštevou sauny. O prípadných problémoch s chrbticou je vhodné vopred upozorniť maséra.


Vždy je však možné absolvovať wellness aktivity, ktoré vás dostanú do pohody.

V súčasnej uponáhľanej dobe je veľmi obľúbená technická „vychytávka“, akou je alfa ležadlo. Ide o ležadlo, ktoré vás príjemným vibrovaním za pomoci zvukov, svetiel a aromaterapie dostane do hladiny alfa a po 20 minútach na tomto špeciálnom ležadle máte pocit, akoby ste mali za sebou plnohodnotný osemhodinový spánok.

Radí: Anna Jarinová, profesionál v oblasti spa, generálna riaditeľka ZION SPA
www.zionspa.sk

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu