Objavte rozmanitosť Viedenských Álp – rebríček šiestich najlepších zjazdoviek

18. decembra 2015

Dolnorakúske lyžiarske strediská poskytujú ideálne podmienky pre aktívnych aj rekreačných lyžiarov vďaka svojej rôznorodosti, kvalitným svahom a skvelej ponuke služieb. Nájdete tu nenáročné rodinné zjazdovky, strmé svahy so 70 percentným sklonom, freeride zóny a pretekárske trate. Viete, ktoré stredisko je pre Vás to pravé?

Dolnorakúske lyžiarske strediská poskytujú ideálne podmienky pre aktívnych aj rekreačných lyžiarov vďaka svojej rôznorodosti, kvalitným svahom a skvelej ponuke služieb. Nájdete tu nenáročné rodinné zjazdovky, strmé svahy so 70 percentným sklonom, freeride zóny a pretekárske trate. Viete, ktoré stredisko je pre Vás to pravé?

Podmienky ako na svetovom pohári: Stredisko Zauberberg Semmering

Chcete zažiť atmosféru svetového pohára v alpskom lyžovaní? Tento zážitok ponúka jeden kilometer dlhá zjazdovka Semmering-Hirschenkogel. Svah si vďaka miernej náročnosti môžu vychutnať aj rekreační lyžiari. S umelým osvetlením môžete v stredisku lyžovať aj po 18-tej hodine. Pre súťaživé typy odporúčame program “Skiline”, používaný v stredisku. Po zadaní čísla skipasu, systém automaticky vyhodnotí Váš deň strávený na zjazdovke. Ako pravý pretekár!

Stredisko protikladov – najdlhšia aj najstrmšia zjazdovka Dolného Rakúska

Ak rôznorodosť, tak Gemeindealpe Mitterbach! Stredisko sa umiestnilo v rebríčku top zjazdoviek až dva krát. V nadmorskej výške 1 626 metrov nájdete najdlhšiu rodinnú zjazdovku. Až osem kilometrov dlhý svah zvládne bez problémov aj začiatočník. Nízka náročnosť a nezabudnuteľná panoráma – tento zimný šport si iste zamilujete! Aby sa v stredisku nenudili ani milovníci adrenalínu, stredisko ponúka najstrmšiu prírodnú zjazdovku so 70 percentným sklonom. Pozor zjazdovka je vhodná len pre naozaj dobrých lyžiarov.

Pohodlná dovolenka s deťmi

Chcete stráviť zimné prázdniny s deťmi na lyžiach? Navštívte rodinné lyžiarske stredisko Schischaukel Mönichkirchen-Mariensee. Dominuje mu zjazdovka kravičky Lelly, pomenovanej po maskotovi strediska. Na záverečnom úseku je pre malých lyžiarov pripravené malé prekvapenie – prejazd tunelom v tvare kanvičky na mlieko. Pre dospelých ponúka viac ako šesť kilometrov zjazdoviek strednej a ťažkej náročnosti. Ak by to predsa len rodičom nestačilo, horské chaty a snežné bary s miestnymi gurmánskymi špecialitami, poskytnú dostatok priestoru na odpočinok a relax. Nesmieme zabudnúť na prekrásny výhľad na celý Wechselland, ktorý Vás dozaista uchváti.

Tri NAJ pre stredisko Göstling am Hochkar

Hochkar sa pýši nielen nádherným výhľadom na zasnežené dolnorakúske svahy, ale aj najlepšími snehovými podmienkami vďaka svojej polohe 1 800 metrov nad morom . Je to najväčšia a najvyššie položená lyžiarska oblasť vo Východných Alpách. Niet divu, že tu nájdete zjazdovku, ktorá sa zaradila k top svahom Dolného Rakúska. Zjazdovka Thomasa Sykoru je pomenovaná po slávnom slalomárovi, ktorý v stredisku prakticky vyrástol. Ide o záverečný pol kilometrový úsek veľmi náročnej, čiernej zjazdovky Scheiterkogel. V stredisku nájdete 4 čierne úseky v dĺžke 3,5 km. Pre náročných lyžiarov je Hochkar tá pravá dovolenková destinácia.


Stredisko je ideálnou voľbou pre rodinné prázdniny. Kvalitné lyžiarske trate a široká ponuka kurzov spravia zo začiatočníkov lyžiarskych profíkov. O najmenších lyžiarov sa postarajú v Sunny Kids Park s dennou starostlivosťou, kým väčšie deti si veľa zábavy  užijú v Snow parku. O rodinnom zameraní strediska svedčí aj zvýhodnená cena skipasu pre rodiny s deťmi do 10 rokov. Deti v sprievode rodičov vďaka „Snehuliakovej karte“ jazdia len za 2 €.  Na preukázanie príbuzenstva si nezabudnite so sebou priniesť cestovný pas. Cena celodenného skipasu pre dospelého je 37 €.
Do rebríčku top zjazdoviek sa zaradil aj zjazd z Malého Ötschera, ktorý je  „otcovským vrchom“ celého regiónu Mostviertel. Na jeho vrchol Vás vyvezie moderná štvorsedačková lanovka a na zjazd si môžete vybrať svahy všetkých obtiažnosti. Stačí len zhodnotiť svoje lyžiarske schopnosti a naplno si vychutnať očarujúce prostredie Viedenských Álp.

Takáto krásna je zima v Dolnom Rakúsku

www.dolne-rakusko.info

1/1
Zavrieť reklamu