5 krokov k zdravším vlasom

16. marca 2017
Vlasy. Foto: Shutterstock

Väčšina žien túži po dlhých vlasoch. Podľa histórie to nie je len módna záležitosť. Indiánske legendy tvrdia, že dlhé vlasy sú nositeľmi magických, mystických vlastností. Čo stojí v opozícii nášho obľúbeného „Dlhé vlasy, krátky rozum.” Ako však dosiahnuť, aby vaše dlhé vlasy boli aj magicky nádherné?

1. Vypadávajú vám vlasy? Viete prečo?

Vypadávanie vlasov môže mať na svedomí váš uponáhľaný životný štýl – stres, znížená imunita a zlá životospráva vplývajú na znižujúci sa objem vášho účesu. Predlžovanie vlasov vaše vlasy ničí a vyčesávanie do tesných účesov vyvoláva napätie vo vlasovom folikule. Silné farby na vlasy, chlór (ak ste vášnivá plavkyňa) a potenie oslabujú vaše vlasy.

2. Starajte sa nielen o vlasy

Masáž pokožky na hlave stimuluje vlasové folikulum a podporuje rast vlasov. Hydratujte pokožku hlavy a tým oživíte vaše vlasy. V zložení vlasových prípravkov hľadajte ginko biloba prípadne kalinu (viburnum). Vitamín B6 zase podporí produkciu vlasového proteínu keratín.

3. Vyberte sa do salónu

Náš moderný život plný stresu môže spôsobovať, že pokožka našej hlavy je zapálená, tvoria sa nám lupiny, prípadne nás nepríjemne svrbí. Skúste sa poradiť s vašou kaderníčkou, prípadne skúste siahnuť po produkte Doctor Duve Anti Aging Activating Hair Serum, ktoré si vmasírujete do pokožky, aby ste zmiernili podráždenie. Obsahuje kofeín, ktorý zvýši aktivitu buniek a proteín, ktorý napomôže rastu vlasov.

4. Základ je jedálniček

S kvalitou vašich vlasov úzko súvisia vaše stravovacie návyky. Váš jedálniček by mal byť bohatý na proteíny s dôrazom na zeleninu, ovocie, obilniny, orechy a semená. Ak nechcete nič nechať na náhodu, nezabudnite do svojej stravy zaradiť uhorky, červenú papriku, paradajky a reďkovky. Udržujú totiž produkciu kolagénu, vďaka čomu nebudú vaše vlasy strácať lesk. Samozrejme, nezabúdajte veľa piť – voda udržuje vaše vlasy pevné, ale zároveň pružné a jemné.

5. Pozor na účes

Na účese záleží. Ak si chcete udržať svoje vlasy zdravé, snažte sa pri stylovaní a fénovaní nepoužívať hrubú silu – zvoľte k svojim vlasom nežný prístup a ony sa vám odmenia. To isté platí aj pri umývaní vlasov.

Text: Daniela Števánková
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu