4 kroky ako si pripraviť pizzu, aby nebola kalorickou bombou

27. marca 2017
Pizza. Foto: Shutterstock

Kto by nemal rád pizzu? Pre mnohých sú talianske jedlá pochúťkou hraničiacou s posadnutosťou. Mali by ste však vedieť, že pizza je kalorická bomba, ktorej sa medzi bežnými jedlami ťažko hľadá konkurencia. Preto si ju pripravte radšej sami!

Ak ste oddaný milovník pizze, naše tipy vám pomôžu vytvoriť jedlo, ktoré síce nebude nízkokalorické, aj tak vám však ušetrí veľa času v posilňovni.

1. Zdravšie cesto

Prvú dávku prebytočných kalórií môžete ušetriť už na ceste. Pri príprave siahnite po celozrnnej múke. Vďaka vláknine bude takto vaša pizza zdravšia ako jej „biele“ varianty. Ďalšou výhodou je, že celozrnné cesto je pevnejšie, tak si budete môcť dovoliť bohatšie obloženie.

2. Chudé mäso

Mäso nie je hriech, takže smelo do neho. Snažte sa však vyhnúť tučnému mäsu. Ideálnou voľbou je kuracie mäso, napríklad kuracie prsia, prípadne, ak budete mať chuť na nejakú špecialitu, odporúčame pridať aj prosciutto. Ale s mierou.

3. Menej syra

So syrom to vôbec nepreháňajte. Ak to s menej kalorickou pizzou myslíte vážne, radšej uberte na syre a doprajte si viac zeleniny. Kompromisom môže byť použitie netučného syra.

4. Zelenina

Zelenina naplní vašu pizzu a aj váš žalúdok. Vyberať si ju budete podľa vašich chutí a preferencií, ale ak by ste chceli poradiť, máme pre vás tip: na panvici osmažte vaše obľúbené huby, pridajte papriku (červenú, žltú a zelenú) a cibuľku. Túto zmes rozložte na cesto a keď pizzu upečiete, pridajte ešte trochu čerstvej rukoly a jemne pokropte olivovým olejom.

Text: Daniela Števánková
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu