Svieža tvarohovo-ovocná torta

3. apríla 2017
Ovocná torta. Foto: Shutterstock

Doprajte si ovocné osvieženie! A ešte lepšie bude so sezónnym ovocím.

Suroviny

Cesto:

  • 160 g hladkej múky
  • 100 g masla alebo margarínu
  • 30 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru (Dr. Oetker)
  • 1 vajce

Náplň:

  • 4 plátky želatíny v plátkoch (Dr. Oetker)
  • šťava z jedného pomaranča
  • šťava z 1/2 citrónu
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 120 g práškového cukru

Ozdobenie:

  • rôzne druhy drobného ovocia (jahody, maliny, egreše…)
  • 250 ml vody alebo ovocnej šťavy (napríklad džús z čiernych ríbezlí)
  • 2 až 3 lyžice cukru
  • 1 balíček červeného tortového želé (Dr. Oetker)

Príprava:

  1. Všetky prísady na cesto dobre spracujeme na doske na hladké cesto a odložíme na pol hodiny do chladničky.
  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a podľa tortovej formy s priemerom 26 cm z neho vyrežeme kruh, ktorý položíme na dno vymastenej tortovej formy. Zo zvyšku cesta vytvarujeme po obvode formy okraje do výšky asi 3 cm. Dno poprepichujeme niekoľkokrát vidličkou a dáme do predhriatej rúry piecť (200 °C, resp. stupeň 4, pri teplovzdušnej rúre 180 °C) približne na 15 minút.
  3. Na prípravu náplne namočíme plátky želatíny do vody a necháme asi 5 minút zmäknúť. Pomarančovú a citrónovú šťavu nalejeme do hrnca, pridáme vyžmýkanú želatínu a zahrievame na ohni až do rozpustenia želatíny. Nevaríme. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  4. Tvaroh, jogurt a cukor zmiešame v mise metličkou. Za stáleho miešania pridáme do jogurtového krému tekutinu a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý tortový korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.
  5. Na náplň naukladáme ľubovoľné ovocie a zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou alebo ovocnou šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Necháme stuhnúť. Pred servírovaním vyberieme tortu z formy a nakrájame na kúsky.

Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 15 minút

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu