Cícerová nátierka hummus s domácim chlebom a bez práce

6. júna 2017
Cícerová nátierka hummus s domácim chlebom. Foto: Shutterstock

Pripravte si výbornú cícerovú nátierku hummus s domácim pohánkovo-ražným chlebom jednoducho a rýchlo.

Suroviny:

  • 225 g ražnej múky
  • 225 g pohánkovej múky
  • 1 ČL soli, cukru, sódy bikarbóny
  • 500 ml hustého bieleho  jogurtu gréckeho typu
  • 400 g uvareného cícera
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 PL tahini pasty šťava z jedného citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • morská soľ

Postup:

  1. V mise zmiešajte vidličkou obe múky, soľ, cukor, sódu bikarbónu s jogurtom, kým nevznikne hladké ceto. Cesto sa nesmie miesiť ani vypracovávať, len miešať. Do cesta môžete pridať 2 PL rôznych semienok alebo drvených orechov.
  2. Cesto preložte do vyhriatej sklenenej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečte na 190 ºC asi 50 minút.
  3. V mixéri zmiešajte cícer, cesnak, tahini, olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Ak je zmes hustá, primiešajte trochu vody. Môžete jemne posypať červenou paprikou.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu