Test: Silvini Turano dres, Elvo šortky a Inner vložka

Cyklistické oblečenie Silvini

Dres od taliansky znejúcej, no v skutočnosti českej značky je niekde na pomedzi XC a endura.

Na prvý pohľad pripomína skôr obtiahnuté XC dresy, no voľnejší strih a hrubší odolnejší strečový materiál ho predurčujú skôr na trailové jazdenie. Vzadu nájdete malé vrecko na zips a vedľa predného zipsu zase praktické pútko na zastrčenie okuliarov.

Farebne ladiace kraťasy sú zase jasne určené na trailové jazdenie. Ušité sú zo strečovej látky, je však trochu škoda, že sú bez vodoodpudivej úpravy. Vlhkosť dokáže vniknúť aj cez strečový panel na zadku.

Pás sa dá ľahko utiahnuť elastickými popruhmi na suchý zips a v prípade potreby sú tu aj pútka na opasok. Po bokoch a vzadu sú tu hneď štyri hlboké zipsovacie vrecká. Tie hlavné by však mohli byť umiestnené viac po stranách, aby náklad neprekážal pri pedálovaní.


Vo vnútri nájdete aj malé pútka na spojenie s vnútornými gaťami s vložkou. Tie si však budete musieť dokúpiť samostatne.

Vložka je vyrobená z pevnej trojvrstvovej peny s rôznymi hrúbkami a hoci sme ju pri chôdzi vnímali o niečo viac ako obvykle, poskytuje dobrú bariéru medzi zadkom a sedlom. S vonkajšími kraťasmi sa spájajú cez maličké cvočky, ktorých dlhodobou životnosťou si nie sme úplne istí.

Spodné lemy sú zvnútra potlačené silikónom proti vyťahovaniu a celkovo nohavice sedia na tele príjemne. Ak sa nájdete v kombinácii širších nohavíc a užšieho dresu, tento komplet od Silvini je celkom peknou a pohodlnou voľbou.
www.silvini.cz

1/1
Zavrieť reklamu