Medová ryba so špargľou

23. decembra 2021
Ryba so špargľou. Foto: Shutterstock

Pripravte si ľubovoľnú rybu so zelenou špargľou dochutenú podľa nášho receptu a užite si chutný prísun zdravých omega-3 mastných kyselín.

Suroviny:

  • 500 g ryby podľa chuti
  • 1 PL nadrobno nasekaného zázvoru
  • 2 PL koriandra
  • 2 PL medu
  • 2 PL kvalitnej sójovej omáčky
  • 1 PL sezamového oleja
  • štipka drvenej sušenej čili papričky
  • šťava z jednej limetky
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • mladá zelená špargľa
  • olivový olej
  • balzamikový ocot

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 ºC. Rybu veľmi jemne posolíme a dáme do sklenenej misy na pečenie kožou dolu. V malej miske zmiešame olivový olej, šťavu z limetky, zázvor, sušenú čili papričku a koriander. Touto zmesou rybu rovnomerne polejeme a dáme piecť na 15 – 20 minút.
  2. Med, sójovú omáčku a čierne korenie vymiešame dohladka. Po 15 – 20 minútach pečenia ju nalejeme na rybu a vrátime do rúry. Pečieme ešte 5 – 10 minút.
  3. Tenké kúsky zelenej špargle potrieme olivovým olejom, pofŕkame balzamovým octom, posolíme a opekáme na grilovacej panvici domäkka.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu