Vegetariánsky hamburger

13. júla 2017
Pripravte si vegetariánsky hamburger. Foto: Shutterstock

Pripravte si vegetariánsky hamburger. Prinášame vám recept na skvelú vegetariánsku fašírku, ktorú si môžete dať do žemle spolu so svojou obľúbenou zeleninou.

Suroviny:

  • 3 PL olivového oleja
  • 3 celé jarné cibuľky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 cm kúsok zázvoru
  • 8 nastrúhaných mrkiev
  • 1 zelená čili paprička
  • 2 bielky
  • 2 PL arašidového masla
  • 25 g strúhanky
  • šťava z ½ limety
  • hrsť mandľových lupienkov
  • 15 g čerstvého koriandra
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/2 ČL škorice soľ

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 190 °C. Na panvici zohrejeme 1 PL oleja a hodíme naň najemno nakrájanú cibuľku, posolíme. O 3 minúty pridáme pretlačený cesnak, najemno nastrúhaný zázvor a čili papričku. Premiešame a minútku opekáme.

2. Na panvicu pridáme mrkvu, kurkumu, škoricu a mandľové lupienky. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a varíme asi 6 minút, kým mrkva nezmäkne.

3. V mise prepojíme bielky, arašidové maslo a limetkovú šťavu. Pridáme zeleninovú zmes z panvice, čerstvý koriander, strúhanku a dobre premiešame. Necháme odstáť 10 minút. Vyformujeme 4 hamburgery.

4. Hamburgery opekáme na panvici asi 6 minút a potom ich premiestnime na plech potretý 2 PL oleja. Umiestnime do rúry a pečieme asi 13 – 15 minút. Podávame v žemli s čerstvou zeleninou.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu