Tvarohovo-špaldová bublanina

1. augusta 2017
Bublanina. Foto: Shutterstock

Vyskúšajte vylepšenú bublaninu. Vylepšili sme ju o zdravšiu špaldovú múku, o kukuričnú polentu, tvaroh a pridajte si aj ľubovoľné ovocie podľa chuti.

Suroviny:

  • 10 dkg špaldovej hrubej celozrnnej múky
  • 100 g kukuričnej polenty
  • 4 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL vanilkového extaktu
  • 500 g tvarohu
  • 140 g masla
  • 2 vajcia
  • 150 ml agávového sirupu
  • 4 PL citrónovej šťavy
  • 500 g ovocia podľa chuti

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Tvaroh s maslom vyšľaháme ručným šlahačom vo veľkej mise dohladka. Všetky ostatné suroviny okrem ovocia pridáme do misy k tvarohovej zmesi a vyšľaháme opäť ručným šľahačom na hladké cesto.
  2. Menšiu formu na pečenie vymažeme a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme do nej cesto a poukladáme naň ovocie. Pečieme zhruba 30 minút.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu