Špargľový šalát s citrónom

19. augusta 2017
Špargľový šalát. Foto: Shutterstock

Recept na vynikajúci šalát so zelenou špargľou, valeriánou, cuketou a paradajkami.

Suroviny:

  • menšia cuketa
  • zväzok zelenej špargle
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 žltá paprika
  • 100 g lístkov valeriány
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 listy medvedieho cesnaku
  • 1 biocitrón
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 biely jogurt gréckeho typu
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme strúčik cesnaku nasekaný nadrobno a kôru z jedného biocitróna. Pol minútky restujeme, pridáme nakrájanú cuketu, špargľu a rozpolené paradajky. Posolíme, pokoreníme a za stáleho miešania opekáme 2-3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
  2. Zmiešame 1 PL olivového oleja s 1/2 PL citrónovej šťavy, posolíme,
    pokoreníme a premiešame s jogurtom a nasekaným medvedím cesnakom.
  3. Na tanier poukladáme lístky valeriány a kúsky žltej papriky. Na ne dáme restovanú zeleninu a servírujeme s jogurtovým dresingom.
  4. Podľa chuti môžeme pridať aj chlebové krutóny, prípadne opekané kúsky tofu.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu