Cestoviny so zelenou špargľou a kuracím mäsom

21. augusta 2017
Cestoviny so zelenou špargľou. Foto: Shutterstock

Vychutnajte si krehkú sviežu chuť zelenej špargle v cestovinách s jogurtom a kuracím mäsom.

Suroviny:

  • 300 g kuracieho mäsa v biokvalite
  • 100 g zelenej špargle
  • 400 g cestovín
  • listy čerstvej bazalky
  • 1 PL nasekaného rozmarínu
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 PL nadrobno nastrúhaného parmezánu
  • 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu
  • 1 PL masla
  • sladká mletá paprika
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Do jogurtu vmiešame nasekaný rozmarín, petržlen, parmezán, posolíme a necháme odstáť 10 minút v izbovej teplote.
  2. Na panvici opražíme na masle kúsky kuracieho mäsa, ktoré posolíme, pokoreníme a poprášime sladkou mletou paprikou.
  3. Kúsky zelenej špargle vhodíme na 2 – 3 minúty do osolenej vriacej vody, aby zmäkli.
  4. Uvarené cestoviny zmiešame s jogurtovou omáčkou, pridáme špargľu a kuracie kúsky. Ozdobíme lístkami bazalky a podávame.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu