Máte plány na leto? AJÁNLOTT BALATON!

22. augusta 2017
Balaton. Foto: Shutterstock

Vyberte sa na výlet do regiónu Balaton. Budete prekvapení, koľko možností aktívneho aj pasívneho oddychu táto časť Maďarska ponúka. Užijete si bahenné masáže a zrelaxujete v termálnych kúpeľoch.

Milovníkov aktívneho oddychu poteší člnkovanie aj bezplatné požičiavanie bicyklov, na svoje si však prídu aj milovníci dobrého jedla a vína.

Kúpele Hévíz

Pri návšteve regiónu nevynechajte Hévíz. Toto populárne mesto v juhozápadnom Maďarsku preslávilo termálne jazero, ktoré je svetovým unikátom.

Liečivé jazero s rašelinovým dnom má rozlohu 4,4 ha, čo z neho robí najväčšie teplovodné jazero na svete. Vodu ohrieva geotermálna energia, ani v zime jej teplota preto neklesá pod 24 až 26 °C, v lete dosahuje 37 až 38 °C.

Zaujímavosťou je, že voda na povrch vyviera až z hĺbky 38 metrov a v jazere sa úplne vymení každého tri a pol dňa. Okolitý les zabezpečuje pre návštevníkov kúpeľov bezvetrie.
www.heviz.hu

Kúpele Hévíz. Foto: Shutterstock
Kúpele Hévíz. Foto: Shutterstock

Tip: Predtým, ako vojdete do liečivej vody, doprajte si bahennú masáž s výhľadom na jazero. Liečivé bahno je bohaté na minerály a po masáži sa budete cítiť príjemne zrelaxovaní.

Kaštieľ v meste Keszthely

Zájdite do mesta Keszthely. Okrem maďarskej riviéry tu nájdete aj kaštieľ Helikon. Ten je so 101 miestnosťami druhým najväčším a najnáročnejšie zrekonštruovaným kaštieľom v Maďarsku.

So stavbou barokového kaštieľa začal Kristóf Festetics v roku 1745. Pôvodne jednoposchodovú budovu rozšíril jeho syn Pál. Kristófov vnuk György Festetics potom v rokoch 1792 – 1804 vybudoval kaplnku a postavil krídlo dvojposchodovej knižnice.
www.heszthely.info.hu

Kaštieľ Keszthely pri Balatone. Foto: Shutterstock
Kaštieľ Keszthely pri Balatone. Foto: Shutterstock

Tip: Nenechajte si ujsť dych vyrážajúcu knižnicu kaštieľa Helikon. Zaujímavosťou je, že knihy si tu môžete nielen ohmatať, ale aj si ich priamo v knižnici prečítať.

Cykloturistika

V meste Hévíz a jeho okolí si prídu na svoje aj cyklistickí nadšenci. Nájdete tu upravené cyklistické chodníky a na mnohých miestach si môžete požičať bicykle celkom zadarmo.
www.heviz.hu

Požičajte si v meste Hévíz bicykle. Foto: Shutterstock
Požičajte si v meste Hévíz bicykle. Foto: Shutterstock

Tip: Milujete rýchlosť, zároveň však nemáte chuť unaviť sa na bicykli? Vyskúšajte segway! Požičať si ho môžete v turistickej informačnej kancelárii. Báť sa nemusia ani úplní začiatočníci. Na asfaltovej ceste aj v lese vám bude robiť spoločnosť príjemný inštruktor.

Rezervácia byvolov Kápolnapuszta

V bezprostrednej blízkosti Malého Balatonu nájdete jedinečnú rezerváciu s vyše dvesto byvolmi. Návštevníci môžu na 1,5 kilometra dlhej trase pozorovať správanie týchto zvierat. Vďaka náučnému chodníku, ktorý areál ponúka, je výlet ideálny aj pre rodiny s deťmi.

Tip: Ak rezerváciu navštívite za priaznivého počasia, vyšliapte si na rozhľadňu. Je z nej nádherný výhľad na Balaton.

V bezprostrednej blízkosti Malého Balatonu nájdete jedinečnú rezerváciu s vyše dvesto byvolmi. Foto: Shutterstock
V bezprostrednej blízkosti Malého Balatonu nájdete jedinečnú rezerváciu s vyše dvesto byvolmi. Foto: Shutterstock

Hotel Kolping v meste Hévíz

Máte doma juniora a už dávno ste si poriadne neoddýchli? Odporúčame vám hotel Kolping. Tu bude o vás aj vášho potomka skvele postarané.

Deti sa dosýtosti vyšantia s kamarátmi v škôlke či jasliach, k dispozícii sú bazény, motokáry, vnútorné aj vonkajšie ihriská. Kým sa vaše ratolesti zabávajú pod odborným dozorom, doprajte si chvíľu oddychu. V hoteli Kolping máte k dispozícii wellness len pre dospelých. Či dáte prednosť bazénom, alebo sa radšej vypotíte v niektorej zo sáun, záleží len na vás.

Tip: Hotel ponúka okrem klasických izieb aj apartmány pre rodiny, kde po otvorení skrine nájdete detský kočík. O starosť menej, čo poviete?
www.kolping.hotel.hu.hu

1/1
Zavrieť reklamu