Zeleninová frittata so zelenou špargľou

23. augusta 2017
Zeleninová frittata. Foto: Shutterstock

Pripravte si vegetariánsku zeleninovú frittatu so zelenou špargľou, hráškom a mrkvou.

Suroviny:

  • 2 menšie cibule
  • 250 g nahrubo nastrúhaných zemiakov, zbavených tekutiny
  • 100 g zelenej špargle nakrájanej na kúsky
  • 100 g mrkvy nakrájanej na plátky
  • 100 g hrášku
  • 6 vajec
  • 1 strúčik pretlačeného cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 PL nasekaného kôpru
  • 2 PL strúhaného parmezánu
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. V nádobe vhodnej aj na pečenie na sporáku opečieme na oleji cibuľu. Keď bude hotová, pridáme do nej pretlačený strúčik cesnaku a ešte minútku miešame.
  2. Pridáme nastrúhané zemiaky, mrkvu, špargľu, hrášok, soľ a korenie. Za občasného premiešania varíme cca 8 minút, aby zelenina trochu zmäkla.
  3. Vajcia rozbijeme do misky, vidličkou zmiešame so štipkou soli a korenia a vlejeme do nádoby, kde sa pripravuje zelenina. Všetko spolu premiešame.
  4. Nádobu presunieme do rúry, kde frittatu pečieme asi 10 – 15 minút. Podávame posypané kôprom a parmezánom.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu