Kráska, ktorá zaznamená okamih – SONY Xperia XZ Premium

25. augusta 2017
Sony Xperia XZ Premium

Telefonovanie, esemeskovanie, − to je nuda. Avšak čo ak by ste svojím telefónom dokázali zachytiť neopakovateľný okamih, ktorý okom sotva postrehnete? Skoky vašich detí do vody, let čmeliaka či pád kvapky vody do pohára? Toto dokáže len výnimočný telefón.

SONY Xperia XZ Premium

Telefón obsahuje revolučnú funkciu super slow-motion, teda nahrávanie extrémne spomaleného videa. Umožní vám „zastaviť“ rýchle scény počas bežného života, aby ste ich mohli zachytiť na fotografii.

Táto funkcia má aj praktické využitie. Vo všetkých športových odvetviach vám poslúži ako „tréner“.  Vďaka spomaleným záberom si dokážete retrospektívne skontrolovať techniku realizácie pohybu, čo vám pomôže v odstraňovaní chýb, v zlepšovaní techniky alebo si len vychutnáte pôžitok z dokonale urobeného prvku.

Ako to celé funguje?

Bežné video môžete  snímať  so 120 alebo 240 fps slow-motion. Sony Xperia XZ Premium má schopnosť okrem snímania 120 snímok za sekundu zachytiť záber so snímkovaním až 8-násobne väčším. V praxi to znamená, že telefón zaznamená počas jednej sekundy 960 po sebe idúcich snímok, ktoré vyskladá do jedného záberu.

Dĺžka snímania spomalenej sekvencie  trvá síce len 0,2 sekundy, no premietaná vo výslednom videu má až 6 sekúnd. Hoci telefón neumožňuje nahrávať  spomalene celý záber, výhodou je, že spomalenú sekvenciu môžete vytvoriť počas natáčania 30 fps videa aj niekoľkokrát po sebe.

Rýchlo si na ňu zvyknete

Kvalita zaznamenávania je na vysokej úrovni vďaka 19 MPx fotoaparátu. Stabilný obraz zabezpečuje 5-osová stabilizácia a farby fotografií zodpovedajú realite.

Ak chcete naozaj kvalitné super slow-motion video, natáčajte ho vonku pri dobrom slnečnom svetle. Aby ste kameru alebo fotoaparát telefónu dokázali rýchlo spustiť. Xperia XZ Premium má hardvérové (vysoko návykové) tlačidlo na okamžité snímanie.

A ešte jedna rada pre perfekcionistov − dajte si pozor na vzdialenosť od objektu. Pri natáčaní super slow-motion sa značne priblíži. Stačí však minimálna skúsenosť a osvojíte si ideálnu vzdialenosť a budete vedieť  odhadnúť aj čas na správne zachytenie daného momentu.

Vychutnajte si zábery spolu

Natočené videá si môžete pozerať na prvotriednom displeji s rozlíšením až 4K s technológiou HDR. Presne takou, akú nájdete na tých najlepších televíznych obrazovkách. Ak by vám predsa len bol obraz na smartfóne malý, bez problémov si telefón pripojíte bezdrôtovo k veľkej televíznej obrazovke a superspomalené videá si vychutnáte s priateľmi či rodinou.

Samozrejmosťou najvyššej rady XZ Premium je aj zvýšená odolnosť proti prachu (IP65/68), a zvládne aj ponorenie na 30 minút do sladkej vody s maximálnou hĺbkou 1,5 metra, čo oceníte najmä v lete.

Kráska pre krásky

Telefón nemusíte nabíjať každý deň, počas pracovných dní vám 3 230 mAh batéria vydrží aj 48 hodín.

Rozmer SONY Xperia XZ Premium je trochu väčší − 156 x 77 x 7,9 milimetrov, hmotnosť 195 gramov, máte však v rukách 5,5” odolnú krásku s Gorilla Glass 5 sklom na prednej aj zadnej strane, doplnenú kovovými rámikmi, ktoré ju ochránia aj pri tvrdých pádoch na zem.

Povrchovú úpravu, ktorá pripomína zrkadlo, ocenia najmä ženy, môžu si skontrolovať mejkap a nemusia v kabelke navyše nosiť ďalšiu zbytočnosť.

1/1
Zavrieť reklamu