Premeňte bicyklovanie svojich detí na radosť!

Premeňte bicyklovanie svojich detí na radosť. Foto: Shutterstock

Pre mnohé deti sú cyklovýlety zaujímavé iba na chvíľku a postupne ich začnú nudiť. To sa však stane iba vtedy, ak nepremeníte cyklistiku vašich detí na radosť.

Dôležité je v prvom rade to, aby ste sa bicyklu, výberu cyklistických doplnkov a trás venovali spolu. Až vtedy sa začína to pravé dobrodružstvo! Medzi vami a vašimi deťmi sa začne budovať silné puto plné neopakovateľných zážitkov. Samozrejme, pre deti je dôležité aj to aby sa v oblečení cítili príjemne, mali štýlovú prilbu a zaujímavé doplnky, ktoré každého zvedavca upútajú na prvý pohľad.

Prilba základ úspechu

Prilba je jednou z vecí, ktorú vaše dieťa musí naozaj milovať. V prvom rade sa samozrejme treba pozerať na bezpečnosť vášho dieťa. No ostatné by ste už mali nechať na vašej malej ratolesti. Dovoľte mu vybrať si farbu či vzor prilby a doprajte mu stať sa hviezdou cyklistických výletov!

Doprajte vášmu dieťaťu pocit víťaza

Snáď každé dieťa si chce tajne obliecť zelený či žltý dres, v ktorých sú odetí cyklisti na stupienku víťazov. Aj pri tomto výbere by ste mali nechať dieťaťu voľnú ruku a nechať ho vybrať si farbu cyklistického dresu. Vám už iba ostáva zvoliť správny strih s kvalitným prevzdušnením a reflexnými prvkami, aby bolo vaše dieťa vždy v bezpečí.

Cŕn, cŕn – pozor idem za tebou!

Zvonček je jednoducho neodmysliteľnou súčasťou detskej cyklistiky nakoľko má praktické a zároveň štýlové využitie. Vaše dieťa môže upozorniť chodcov či iných cyklistov, ale taktiež môže dodať svojmu bicyklu šmrnc. Farebných kombinácií, štýlov, vzorov a tvarov cyklistických zvončekov je neúrekom. Je teda len na vašom cyklistickom hrdinovi, ktorý si vyberie.

Osvieženie vždy po ruke

Aby sa vaše dieťa mohlo vždy počas svojho bravúrneho výkonu trochu osviežiť a posilniť na nasledujúce kilometre, nezabudnite na cyklistickú fľašu. Najvhodnejšími sú tie, ktoré vie dieťa jednoducho uchopiť do ruky, stlačiť a upevniť na stojan bicykla.

S pomocou týchto praktických cyklistických doplnkov sa stane bicyklovanie pre vaše dieťa zážitkom a spoločne budete môcť zažiť množstvo neočakávaných dobrodružstiev.

„Hlavnou ingredienciou je samozrejme láska k športu, ktorá vás a vaše dieťa bude viesť pri výbere doplnkov, prvých kilometroch na bicykli a nových cyklistických zážitkoch. Veďte dieťa k bicyklovaniu vlastným príkladom a zo začiatku buďte vy iniciátorom vašich spoločných cyklovýletov,“ odporúča Pavol Krnáč, dlhoročný predajca bicyklov a majiteľ SK-Profi Bike.

Autor: Dominika Plajdičková
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu