Grilované talianske bruschetty s mozzarellou a paradajkami

10. júla 2021
Grilované talianske bruschetty s mozzarellou a paradajkami. Foto: Shutterstock

Máte radi chrumkavé žemličky s paradajkami, mozzarellou a inými dobrotami? Nech sa páči, tu nájdete taliansky recept.

Suroviny:

  • 3 väčšie ciabatty
  • 2 mozzarelly natrhané na kúsky
  • 5 zrelých paradajok
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • balzamový ocot
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Najprv nakrájame paradajky na malé kocky a dáme do misy. Pokvapkáme olivovým olejom, balzamovým octom a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a všetko zľahka premiešame.
  2. Ciabattové žemle prekrojíme na polovice a jemne opečieme na grile. Po 5 minútach ich potrieme cesnakom, obložíme paradajkovou zmesou, posypeme mozzarellou a uložíme na gril.
  3. Prikryjeme poklopom a grilujeme, kým sa roztopí syr.
Grilované talianske bruschetty s mozzarellou a paradajkami. Foto: Shutterstock
Grilované talianske bruschetty s mozzarellou a paradajkami. Foto: Shutterstock

Tip redakcie:

Chlapov určite poteší, ak pred zapekaním dáme na pečivo plátok sušenej šunky.

Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu