Kuracia panvica

30. septembra 2017
Kuracie stehná. Foto: Shutterstock

Rýchle jedlo z jedného pekáča: kuracia panvica s paradajkovou omáčkou a olivami.

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 300 g šampiňónov
  • 1 veľká žltá cibuľa
  • 2 paradajky
  • 300 ml paradajkového pyré
  • 1 kocka bio bujónu
  • 100 g nadrobno nasekaných čiernych olív
  • olivový olej
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ
  • šalát ako príloha

Postup:

  1. V panvici rozohrejte olej a hoďte naň cibuľku a nakrájané šampiňóny, restujte 3 minúty. Pridajte nasolené kuracie stehná a opečte ich z každej strany. Pridajte nadrobno nakrájané paradajky a premiešajte.
  2. Do panvice vlejte paradajkové pyré, pridajte kocku bujónu a olivy. Poprášte čerstvo mletým čiernym korením a premiešajte.
  3. Duste pod pokrievkou asi 40 minút, kým nebude kura hotové aj pri kosti. Podávajte so zeleným šalátom alebo s ryžou.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu