Zapečená brokolica

1. októbra 2017
Zapekaná brokolica. Foto: Shutterstock

Rýchle recepty z jedného pekáča: zapečená brokolica s parmezánom a slaninou.

Suroviny:

  • 1 brokolica
  • 6 vajec
  • 250 ml mlieka
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 12 plátkov pancetty alebo sušenej slaniny
  • 250 g staršieho chleba nakrájaného na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • chilly podľa chuti
  • olivový olej
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 175 °C. Rozoberte brokolicu na malé kúsky a v panvici opečte na oleji cesnak tak, aby veľmi nezhnedol (lebo potom zhorkne), pridajte brokolicu, podlejte deci vody a duste cca 5 minút.
  2. Vyšľahajte spolu vajcia, mlieko, smotanu, posoľte a okoreňte. Pridajte chlieb, brokolicu, 2/3 parmezánu, polovicu slaniny nakrájanej na rezance a premiešajte.
  3. Do zapekacej nádoby poukladajte na dno zvyšok slaniny, nalejte zmes a posypte zvyšným parmezánom. Dajte piecť na cca 45 minút.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu