Zimná zábava v ÖTSCHER:REICHU! Nezabudnuteľné zimné dni v horách regiónu Mostviertel

Lyžiarske ponuky regiónu Mostviertel nie sú len vhodné pre rodiny a cenovo dostupné, v tejto „divokej“ krajine je tiež možné freeride lyžovanie mimo zjazdoviek, ako aj skialpinizmus či snežnicová turistika po nedotknutej prírode.

Hochkar. Foto:(c)Alex Kaiser
Hochkar. Foto:(c)Alex Kaiser

Lyžiarske ponuky regiónu Mostviertel nie sú len vhodné pre rodiny a cenovo dostupné, v tejto „divokej“ krajine je tiež možné freeride lyžovanie mimo zjazdoviek, ako aj skialpinizmus či snežnicová turistika po nedotknutej prírode.

Svahy strediska Göstling-Hochkar v nadmorskej výške 1 800 m sú vhodné pre športovcov a majú stabilné snehové podmienky. Freerideri tu môžu rezať oblúky v snehu aj mimo perfektne upravených zjazdoviek. Lyžiarske pôžitky sú tu zaručené až do začiatku apríla.

Hochkar. Foto: (c)Ludwig Fahrnberger
Hochkar. Foto: (c)Ludwig Fahrnberger

Sen o lyžiarskej dovolenke bez auta sa stáva skutočnosťou v stredisku Ötscherdorf Lackenhof. Na úpätí vrchu Ötscher sa budú skvele cítiť najmä rodiny!

TIP: Kombinovaná karta Hochkar-Ötscher platí na takmer 40 zjazdovkových kilometroch oboch lyžiarskych stredísk! So snehuliakovou kartou jazdia deti do 10 rokov (od roč. 2008) v sprievode plne platiaceho rodiča za 3,- Eur/deň!
www.hochkar.com, www.oetscher.at

Lackenhof-Ötscher. Foto:(c)Martin Fülöp
Lackenhof-Ötscher. Foto:(c)Martin Fülöp

V Annabergu je na programe dňa príjemné lyžovanie v rodinnej atmosfére. Poskytovatelia služieb orientovaní na deti a rozmanité zjazdovky čakajú na hostí v areáli Winterwunderland! Malí lyžiari cvičia v detskom svete Kinderland.
NOVINKA: Každý štvrtok patrí časť zjazdoviek skialpinistom, pričom príjemná zjazdovka Anna-Alm zostáva v týchto dňoch otvorená až do 20.00 hod. Každú sobotu sú mladí aj starší srdečne vítaní na sánkovanie pri umelom osvetlení a dopravnom páse Reidl.
www.annaberg.info

Stredisko Gemeindealpe a tzv. „Action Berg“ v Mitterbachu ponúkajú strmé svahy a dlhé zjazdovky. K dispozícii sú tu dve nové značené trasy v rôznych stupňoch náročnosti, ideálne pre skialpinistov. Praktické – mariazellskou železnicou možno príjemne docestovať až tesne k údolnej stanici!
Pre skialpinistov: Stredisko Gemeindealpe Mitterbach ponúka dve značené túry rôznych stupňov náročnosti.
www.gemeindealpe.at

Gemeindealpe. Foto: (c)Bergbahnen Mitterbach-Leiminger
Gemeindealpe. Foto: (c)Bergbahnen Mitterbach-Leiminger

Vleky/zjadovky:
– Göstling-Hochkar: 8 vlekov/19 km zjazdoviek
– Lackenhof-Ötscher: 9 vlekov/19 km zjazdoviek
– Annaberg: 7 vlekov/12,5 km zjazdoviek
– Gemeindealpe-Mitterbach: 4 vleky/15,5 km zjazdoviek

Top termíny v zimných strediskách:
– 5. a 6. január 2018 Svetový pohár FIS v snowboardovaní v stredisku Lackenhof-Ötscher
– 5. január a 9. február 2018 Detská šou Kinder Mitmach v Annabergu
– 7. február 2018 Súťaž Ski & Snowboard Waterslide v Annabergu
– 24. február 2018 Chatová zábava Ötscher Hüttengaudi v stredisku Lackenhof-Ötscher
– 10. február 2018 Fašiangová zábava Fashingsbash a Gmoa Oim Gschnas v stredisku Gemeindealpe-Mitterbach
– 10. marec 2018 Podujatie Genuss-Wedeln v stredisku Hochkar
– 10. marec 2018 Preteky Gmoa Oim Race v stredisku Gemeindealpe Mitterbach
– 24. marec 2018 Lyžiarsky deň Dirndlskitag v stredisku Hochkar

Lackenhof-Ötscher2. Foto: (c)Martin Fülöp
Lackenhof-Ötscher2. Foto: (c)Martin Fülöp

Kto hľadá oddych a zábavu v snehu mimo veľkých lyžiarskych stredísk, tomu odporúčame navštíviť jedno z mnohých malých, ale kvalitných lyžiarskych stredísk – k nim patrí Forsteralm pri obci Waidhofen/Ybbs, Maiszinken pri obci Lunz am See, Königsberg v blízkosti obce Hollenstein/Ybbs a Puchenstuben v prírodnom parku Ötscher-Tormäuer.

TOP PONUKA ZIMY 2017/18:
Od februára 2018 očakáva ranné vtáčatá v lyžiarskych horách regiónu Mostviertel mimoriadne dobrodružstvo. „Ranné lyžovanie Guga hö“ je názov jedinečnej ponuky pre ranné lyžiarske vtáčatá, pomenovaná podľa mostviertelského nárečového slova, ktoré v preklade znamená „bdelý“.

Guga_Hoe. Foto:(c)Fred Lindmoser
Guga_Hoe. Foto:(c)Fred Lindmoser

Tento nezabudnuteľný zimný zážitok začína o 6.30 hod. ráno na nedotknutých zjazdovkách lyžiarskych stredísk Göstling-Hochkar, Lackenhof-Ötscher, Annaberg a Gemeindealpe-Mitterbach.

Vypite si šálku horúceho čaju pri ohníku, vyvezte sa sedačkovou lanovou naproti vychádzajúcemu slnku a vyčarujte prvé oblúky na nedotknutej zjazdovke. To všetko je „Ranné lyžovanie Guga hö“.

Ponuka zahŕňa exkluzívnu lyžiarsku zábavu so skipasom a regionálny brunch na chate, pričom si ju možno rezervovať od februára do konca sezóny za cenu 99,- Eur. Ponuka vrát. prenocovania je k dispozícii od 143,- Eur.
Ďalšie informácie nájdete na adrese www.dolne-rakusko.info/o-guga-hoe

Informácie, kompetentné poradenstvo a prospektový servis
Mostviertel Tourismus GmbH
Töpperschloss Neubruck 2/10, 3283 Scheibbs
info@mostviertel.at // www.mostviertel.at

www.dolne-rakusko.info/

1/1
Zavrieť reklamu