Kúpte si bicykel tam, kde vám ho poistia

31. decembra 2017
Poistenie bicykla. Foto: Shutterstock

Na slovenskom trhu je od jari 2017 aj prvé poistenie cyklistov a bicyklov, vrátane elektrobicyklov. Poistenie vám preplatí krádež bicykla a tiež uhradí za vás škody, ktoré pri bicyklovaní spôsobíte niekomu inému na zdraví, prípadne na majetku.

Asistenčné služby zasa v prípade nehody zabezpečia odvoz cyklistu do zdravotníckeho zariadenia, odvoz bicykla do servisu či jeho opravu.

Cyklisti si môžu nový bicykel poistiť priamo pri jeho kúpe u predajcov bicyklov, ktorí poistenie poskytujú, ako jediná na trhu ho má v ponuke poisťovňa Generali. Môžu si vybrať, či si bicykel pri kúpe poistia na jeden, dva alebo na tri roky. Výhodou je, že poistenie platí nielen na území Slovenska, ale aj v zahraničí. Cyklisti si tak môžu užívať bezstarostnú cyklistiku hocikde na svete.


Cyklisti si môžu bicykel poistiť na jeho kúpnu cenu, až do výšky 5-tisíc eur. Pri krádeži je potrebné doložiť policajnú správu. Samozrejme, bicykel musí zlodej ukradnúť z uzamknutého priestoru, teda z bytu, pivnice, hotelovej izby či z nosiča na aute. Ak majú cyklisti bicykel vonku, musia ho uzamknúť zámkou o pevný stojan, plot či zábradlie.

Spoluúčasť klienta pri poistnej udalosti je 10 % z poistného plnenia alebo minimálne 20 eur. Amortizácia sa uplatňuje vo výške 1 % z ceny bicykla za každý mesiac. Cena poistenia závisí od konkrétnych predajcov bicyklov. Niektorí z nich ponúkajú zákazníkom dokonca rok poistenia zadarmo.

Cyklisti oceňujú, že k riziku krádeže si môžu pripoistiť aj zodpovednosť za škody do výšky 5–tisíc eur, ktoré spôsobia pri bicyklovaní niekomu inému, a to tak na zdraví, ako aj na majetku. Poisťovňa za nich preplatí napríklad náklady na liečbu človeka, ktorého pri bicyklovaní zrazia, prípadne škody na bicykli iného cyklistu, ktoré zrážkou spôsobia. Poistenie zodpovednosti platí na celom svete.


Pre cyklistov sú tiež zaujímavé asistenčné služby, ktoré poisťovňa poskytuje v rámci Európy nonstop. Pri nehode na bicykli zabezpečia cyklistovi prevoz do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, odvoz bicykla do najbližšieho servisu a aj prípadnú opravu bicykla – každú z týchto služieb kryje poistenie do výšky 400 eur.

Výhody poistenia:

  • Poistenie krádeže bicykla a zodpovednosti za škodu platí na celom svete
  • Poistenie si môžete uzatvoriť na jeden, dva či tri roky
  • Asistenčné služby sú cyklistom k dispozícii v celej Európe
  • Poistenie uhradí po nehode opravu bicykla až do výšky 400 eur

Viac sa dozviete na www.generali.sk/sk/poistenie-bicykla/

1/1
Zavrieť reklamu