Mafiny, čo sa nemrvia

19. januára 2018
Nenáročné maffiny, ktoré sa nemrvia. Foto: Shutterstock

Nenáročný recept na maffiny, ktoré sa nemrvia.

Suroviny:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček zakysaného mlieka
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 2 vajcia
  • 4 PL oleja
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL extraktu z vanilky
  • štipka soli
  • 1 hrnček mrazeného ovocia
  • 1/2 hrnčeka nahrubo nastrúhanej tmavej čokolády

Postup:

  1. Do misy dáme všetky suroviny okrem ovocia a čokolády. Vymiešame nahladko a do zmesi vsypeme strúhanú čokoládu a rozmrazené ovocie. Zľahka prepojíme.
  2. Cesto vlejeme do košíčkov alebo do vymasteného a vysypaného plechu na mafiny. Pri pečení cesto zväčší svoj objem zhruba o tretinu.
  3. Pečieme 15 minút na 180 °C alebo dovtedy, kým sa stred prestane lepiť na špáradlo.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu