Paradajkový koláč s cesnakom a syrom

21. januára 2018
Paradajkový koláč s cesnakom a syrom. Foto: Shutterstock

Jednoduchý, rýchly, nenáročný recept na paradajkový koláč z lístkového cesta s cesnakom a parmezánom.

Suroviny:

  • 1 lístkové cesto
  • 300 g paradajok
  • 3 hlavičky cesnaku
  • 3 PL jemne nastrúhaného parmezánu
  • olivový olej
  • 1 PL medu
  • 1 PL dijonskej horčice
  • čerstvo zomleté čierne korenie
  • soľ


Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Hlavičky cesnaku prerežeme horizontálne na polovicu, položíme na alobal, pofŕkame olivovým olejom a utvoríme balíček. Pečieme 50 minút a necháme vychladnúť.
  2. Strúčiky vytlačíme zo šupky a vložíme do misky. Pridáme syr, med, horčicu, olivový olej, soľ, korenie a dobre vymiešame. Nakrájame paradajky.
  3. Vyvaľkané cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Jemným narezaním si na ceste vyznačíme centimetrový okraj. Stred potrieme cesnakovou pastou a navrch poukladáme nakrájané paradajky.
  4. Pečieme 25 minút. Podávame s lístkami čerstvej bazalky.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu