Olivovo-syrový chlieb

25. januára 2018
Olivovo-syrový chlieb. Foto: Shutterstock

Jednoduchý a rýchly recept na olivovo-syrový chlieb.

Suroviny:

  • 1 a 2/3 hrnčeka múky
  • 2 a 3/4 ČL prášku na pečenie
  • 3/4 ČL soli
  • 4 vajcia izbovej teploty
  • 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
  • 6 a 1/2 PL olivového oleja
  • 1 a 1/2 hrnčeka nahrubo
  • nastrúhaného syra čedar
  • 2/3 hrnčeka nakrájaných čiernych olív

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Vymastíme plechovú formu na pečenie bochníkov.
  2. V stredne veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ.
  3. V inej miske alebo vo veľkej odmerke jemne šľaháme vajcia vidličkou, pridáme mlieko, olivový olej. Tekutú zmes nalejeme do misky s múkou a vypracujeme na hladké cesto. Gumovou stierkou vmiešame syr a olivy. Nalejeme do formy.
  4. Mriežku v rúre umiestnime do strednej polohy. Chlieb pečieme 10 minút. Znížime teplotu na 190 °C a pečieme ďalších 35 minút alebo dovtedy, kým sa stred prestane lepiť na špáradlo. Vyberieme z rúry a na 10 minút odložíme. Potom chlieb vyberieme z formy a necháme celkom vychladnúť.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu