Najpresnejšia diagnostika chôdze a behu Run3D čoskoro aj na Slovensku

6. marca 2018
Sports woman legs in running movement

Väčšina z nás sa už stretla s možnosťou diagnostiky došľapu chodidla pri výbere obuvi v obchode. Došľap je však len jeden z mnohých faktorov ovplyvňujúcich biomechaniku pohybu. Pohyb ľudského tela vpred je veľmi komplexný a pozostáva z viacerých menších pohybov.

Bež lepšie. Bež rýchlejšie. Bež Run3D.

Biomechanika behu je termín, ktorý znie komplikovane. Keď si celý pohyb rozdelíte na jednotlivé, menšie časti, dáva oveľa väčší zmysel.

Beh je komplexný pohyb, a preto vám chceme ukázať, prečo je 3D analýza zlatým štandardom a prečo by ju mal absolvovať každý bežec. Pri pohľade na všetky dáta, ktoré vám Run3D diagnostika poskytuje, pochopíte, že 2D analýza vám ich je schopná ukázať len zlomok – a aj ten nie veľmi presne!

Ako vám vie Run3D pomôcť?

3D analýza je najpresnejším posúdením bežeckého pohybu. Pomocou infračervených kamier zachytáva merateľné informácie z vášho pohybu na bežeckom páse. Na základe týchto informácii dokáže presne vypočítať kĺbové uhly a poskytnúť jedinečný pohľad na bežný krok jednotlivca v reálnom čase.

Výsledky sa porovnávajú s databázou nezranených športovcov, aby sa kvantifikovalo riziko možnosti zranenia, zhodnotila sa biomechanická účinnosť a výkonnosť, prípadne sa odporučila vhodná obuv.

Cieľom Run3D je pomôcť predchádzať zraneniam identifikáciou rizikových faktorov, zlepšiť výkonnosť a robiť lepšie bežecké rozhodnutia.

S Run3D proti zraneniu

Výskyt poranení súvisiacich s behom je extrémne vysoký. Je to spôsobené opakujúcim sa charakterom bežeckého pohybu a nadmernou akumuláciou základných reakčných síl pri každom kroku.

Analýza chôdze v 3D vám pomôže znížiť riziko zranenia identifikáciou faktorov, ktoré by mohli ohroziť váš pohyb. Ak už zranenie máte, 3D analýza vám pomôže určiť hlavnú príčinu vášho problému, aby ste mohli začať účinne rehabilitovať.

Diagnostika behu môže bežcom veľmi pomôcť.
Diagnostika behu môže bežcom veľmi pomôcť.

Run3D pre lepší výkon

Bežecký výkon a rýchlosť sú výsledkom mnohých faktorov, ktoré na seba navzájom pôsobia. Posúdenie pohybu pomocou Run3D môže pomôcť identifikovať slabé stránky a asymetrie ovplyvňujúce váš beh, aby ste mohli jednotlivé oblasti čiastkovo zlepšovať. Každé percento sa počíta a optimalizácia pohybu môže znamenať rozdiel medzi výhrou alebo prehrou na pretekoch.

Run3D pre triatlonistov

Najlepší triatlonisti na svete sú skvelí bežci. Vybehnutie zo sedla bicykla nie je ľahké a môže spôsobiť zmeny v polohe tela, čo môže brániť výkonu a zvýšiť riziko zranenia.

Posúdenie pohybu prostredníctvom Run3D vám môže pomôcť určiť, či máte vhodné silové a pohybové vzorce na optimalizáciu jednej z najdôležitejších sekcií triatlonových pretekov.

Run3D ako pomoc pri výbere správnej obuvi

Bežecká obuv je jedným z najdôležitejších kusov bežeckej výbavy, a preto je potrebné vybrať si tú správnu. Existuje veľa rôznych modelov od barefoot topánok cez minimalistické, stabilné a neutrálne až po topánky, ktoré poskytujú pri behu určitú formu podpory. 3D analýza chôdze pomáha určiť najvhodnejší typ bežeckej topánky priamo pre vás.

Run3D pre nových bežcov

Pre začínajúcich bežcov sa beh považuje za veľmi prirodzený a ľahký šport. Zvyčajne sa však opomínajú efektívne predchádzanie zraneniam či zvyšovanie rýchlosti.

Posúdenie pohybu prostredníctvom Run3D vám pomôže určiť pravdepodobnosť úrazu na základe vašich pohybových vzorcov, ako aj zlepšiť vašu bežeckú techniku.

Spoznajte svoje telo pri behu a nechajte sa diagnostikovať. Čoskoro už aj na Slovensku.

www.gocreate.sk/run3d

1/1
Zavrieť reklamu