Sklené rezance s krevetami

24. apríla 2018
Rezance s krevetami. Foto: Shutterstock

Pripravte si „sklené“ rezance so zeleninou a krevetami na ázijský spôsob.

Suroviny:

  • 8 očistených väčších kreviet
  • 3 PL hladkej múky
  • 1/2 ČL kypriaceho prášku
  • 1/2 ČL práškového cukru
  • 200 g sklených rezancov
  • 2 šalotky
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 150 g nakladaných bambusových výhonkov
  • 160 g hráškových strukov
  • 160 g výhonkov mungo
  • 1 jarná cibuľka
  • 5 g hríbov judášove ucho
  • hrsť nasekaného čerstvého koriandra
  • 3 PL svetlej sójovej omáčky
  • 1 PL omáčky hoisin
  • olej
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Hríby namočíme do horúcej vody a po zmäknutí nakrájame na tenké prúžky. Mrkvu a papriku nakrájame na rezance tvaru zápaliek. Sklené rezance pripravíme podľa návodu.
  2. Osušené krevety osolíme. Urobíme cestíčko z hladkej múky, vody, cukru a kypriaceho prášku, v ktorom obaľujeme krevety a vysmažíme ich na panvici v horúcom oleji.
  3. V hlbokej panvici rozpálime olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme všetku ostatnú zeleninu a hríby. Posolíme, pokoreníme, pridáme sójovú omáčku, hoisin omáčku a premiešame. Dusíme asi 10 minút. Pridáme rezance a premiešame.
  4. Podávame v miske s krevetami navrchu.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu