Kúpte si bicykel tam, kde vám ho poistia

25. mája 2018
Poistenie bicyklov

Na slovenskom trhu je od minulého roku v ponuke prvé poistenie cyklistov a bicyklov vrátane elektrobicyklov. Poistenie vám preplatí krádež. Asistenčné služby zasa v prípade nehody zabezpečia odvoz cyklistu do zdravotníckeho zariadenia, odvoz bicykla do servisu či jeho opravu.

Cyklisti si môžu od minulého roku poistiť nový bicykel priamo pri jeho kúpe u predajcov bicyklov, ktorí poistenie poskytujú. Ak si v minulosti bicykel zakúpili a nepoistili, môžu sa informovať u svojho predajcu ohľadne dopoistenia.

Od tohto roku už možno poistiť aj starší bicykel do veku 3 rokov. Niektorí predajcovia dokonca ponúkajú možnosť poistenia bicykla, ktorý bol zakúpený nielen priamo u nich, ale aj u iného predajcu. Cyklisti si môžu vybrať, či si bicykel pri kúpe poistia na jeden, dva alebo na tri roky.

Výhoda je, že poistenie platí nielen na území Slovenska, ale aj v zahraničí. Cyklisti si tak môžu užívať bezstarostnú cyklistiku hocikde na svete.


Ako jediná na trhu má poistenie bicykla v ponuke poisťovňa Generali. Cyklisti si môžu bicykel poistiť na jeho kúpnu cenu, a to až do výšky 5-tisíc eur. Pri krádeži je potrebné doložiť policajnú správu. Samozrejme, bicykel musí zlodej ukradnúť z uzamknutého priestoru, teda z bytu, pivnice, hotelovej izby či z nosiča na aute. Ak majú cyklisti bicykel vonku, musia ho uzamknúť zámkou o pevný stojan, plot či o zábradlie.

Spoluúčasť klienta pri poistnej udalosti je 10 % z poistného plnenia. Amortizácia sa uplatňuje vo výške 1 % z ceny bicykla za každý mesiac. Cena poistenia závisí od konkrétnych predajcov bicyklov. Niektorí z nich ponúkajú zákazníkom dokonca rok alebo dva roky poistenia zadarmo.

Pre cyklistov sú zaujímavé aj asistenčné služby, ktoré poisťovňa poskytuje v rámci Európy nonstop. Pri nehode na bicykli zabezpečia cyklistovi prevoz do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, odvoz bicykla do najbližšieho servisu aj prípadnú opravu bicykla – každú z týchto služieb kryje poistenie do výšky 400 eur.

Výhody poistenia:

  • Poistenie krádeže bicykla platí na celom svete.
  • Poistenie môžete uzatvoriť na jeden, dva či tri roky.
  • Asistenčné služby sú cyklistom k dispozícii v celej Európe.
  • Poistenie uhradí po nehode opravu bicykla až do výšky 400 eur.

Viac sa dozviete na www.generali.sk/sk/poistenie-bicykla/

1/1
Zavrieť reklamu