Severný Peloponéz – očarujúca časť gréckeho vidieka

24. júla 2018
King Sharon - Peloponez

Baľte kufre, vyrážame za oddychom na nádherné pláže obkolesené hornatou krajinou, za poznávaním histórie starovekých civilizácií a hlavne za zábavou pri gréckej hudbe, chutnom jedle a dobrom miestnom víne.

Hľadáte vynikajúcu letnú dovolenku s primeranou cenou? Túžite zažiť ničím nerušený oddych na piesočných i štrkových plážach? Preferujete dovolenku s množstvom zaujímavých aktivít? Potom je Peloponéz – kultúrne centrum Grécka, to práve pre vás!

Krátky let vás prepraví priamo do hlavného mesta. Atény sú kolískou kultúry, pôžitkárstva a skvelého počasia. Pravý grécky raj, aj tak možno nazvať najjužnejšiu časť gréckej pevniny s romantickými zátokami, ktoré uvidíte sotva po hodine cesty autom.


Pokochajte sa miestnymi pamiatkami či jedinečnou atmosférou tradičných gréckych taverien i úzkych a tajomných uličiek v mestskej časti Psiri.

Navštívte prestížne múzeá, ktoré odkrývajú tajomstvá najvyspelejšej civilizácie staroveku alebo ochutnajte grécku kávu „eliniko”, ktorú vám naservírujú aj s impozantným výhľadom na tunajšiu Akropolu.

Akropola v Aténach. Foto: Shutterstock
Akropola v Aténach. Foto: Shutterstock

Najlepšie si oddýchnete pri turistike?

Peloponéz ponúka veľké množstvo turistických trás, ktoré vás prevedú po malebných údoliach, rovnako ako po gréckych vrchoch. Zastavte sa pri Stymfalskom jazere alebo v Jaskyni jazier, z ktorej si určite odnesiete neopísateľný zážitok.

Nechajte na seba dýchnuť históriu

Gréckymi skvostmi sú najmä zachované staroveké pamiatky a archeologické vykopávky. Pokiaľ ste ich nadšencom, neváhajte a navštívte okolité lokality ako Korint, Mykény alebo rodisko slávnych olympijských hier – prastarú Olympiu.

Pre deti aj pre rodičov

Zažite zábavu v neďalekom vodnom aquaparku priamo v stredisku Isthmia, ktorý je vhodný pre všetky vekové kategórie. Doprajte však svojmu telu aj zaslúžený relax v jednom z tunajších termálnych prameňov.

Vezmite si kúsok Grécka domov

Potešte svojich blízkych čerstvými gréckymi olivami alebo tým najkvalitnejším olivovým olejom či presláveným vínom z miestnych viníc a plantáží.

Na Peloponéze určite stretnete aj korytnačky. Foto: Shutterstock
Na Peloponéze určite stretnete aj korytnačky. Foto: Shutterstock

TOP zážitok

Vyrazte na výlet loďou cez Korintský prieplav, ktorý navrhoval košický rodák, architekt Gerster.

Pre nadšencov architektúry ponúka táto oblasť jedinečnú možnosť navštíviť most Rio – Antirio, ktorý prepája Peloponéz s pevninským Gréckom. Most patrí medzi najväčšie lanové konštrukcie na svete.

Je považovaný za architektonické veľdielo, najmä kvôli množstvu nepriaznivých faktorov, napriek ktorým sa stavbu podarilo naprojektovať a zrealizovať.

Korintský prieplav. Foto: Shutterstock
Korintský prieplav. Foto: Shutterstock

Nájdite si to svoje

Peloponéz s ohromným množstvom spoločenského aj kultúrneho vyžitia dovolí prežiť prekrásnu dovolenku komukoľvek.

Prechádzajte sa po nádherných plážach a zapojte sa do rušného nočného života v Aténach alebo Korinte. Peloponéz je miestom, na ktorom si každý nájde svoj vlastný raj.

Na Peloponézskom poloostrove si každý nájde svoj vlastný raj. Foto: Shutterstock
Na Peloponézskom poloostrove si každý nájde svoj vlastný raj. Foto: Shutterstock

Náš TIP

Dovolenka na Peloponézkom polostrove na 8 dní, s leteckou dopravou a s hotelom all inclusive servisom priamo na pláži stojí už od 490 eur na osobu.

Ak máte chuť užiť si čisté more a spoznávať grécku históriu zblízka, sledujte najvýhodnejšie last pobyty na www.tiptravel.sk/peloponez.
Text: spracovala redakcia
Foto: isifa/Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu