Bicykluje celá rodina – už odmalička!

Jazdu s cyklovozíkom zvládne každý. Foto: Shutterstock

Mnoho ľudí sa po narodení potomka na chvíľu vzdá svojich obľúbených športových aktivít. Teda, možno sa ho nevzdajú obaja rodičia, ale jeden isto. Obvykle to je najmä pri novorodeniatkach žena, ktorá ostáva doma. Muž, ten „šťastnejši”, si chodí cyklotrasy užívať sám. Vôbec to však takto vo vašej rodine nemusí vyzerať.

Vozík pre deti

Aktívne trávenie voľného času sa stáva čoraz viac trendom. To, že vám pribudol do rodiny prírastok, by nemalo znamenať, že sa vzdáte cyklistiky. Práve preto nájdete ako doplnok k bicyklu aj multifunkčný detský vozík.

Nadšencom cyklistiky netreba vymenovávať výhody bicyklovania. Je však známe, že svojím spôsobom si užívajú aj deti v cyklovozíkoch svoju „fyzickú aktivitu”. Buď sa pozerajú všade navôkol seba a spoznávajú svet, alebo slastne spia. Nie je preto lepšie vziať dieťa do cyklovozíka, než ho autom vyvážať po meste?

Malý tip: všetky deti tešia maličkosti. Majte preto na svojom bicykli funkčný zvonček a občas naň zazvoňte, váš „spolujazdec” to určite ocení.

Bezpečnosť nadovšetko

Samozrejme, základom je bezpečnosť drobca. Do cyklovozíka však už môžete vziať aj novorodenca. V interiéri bude mať svoj komfort, existujú totiž špeciálne vložky pre bábätká.

„Ťažný vozík za bicykel pre dieťa je vybavený aj päťbodovými bezpečnostnými pásmi, ktoré musí mať dieťa stále počas jazdy zapnuté. Pre ešte väčšiu bezpečnosť je vo vozíku aj dostatok miesta na to, aby dieťaťu nechýbal ďalší bezpečnostný prvok – prilba. Vonkajšok vozíka je navyše vybavený reflexnými prvkami, a to na stranách vozíka a vzadu,” hovorí Pavol Krnáč, dlhoročný predajca bicyklov a cyklistických doplnkov a majiteľ Sk-Profi Bike.

Okrem toho vozík chráni dieťa pred vetrom, chladom, dažďom a dokonca aj pred slnkom vďaka ochrane pred UV žiarením na okienkach vozíka.

Do cyklovozíka už môžete vziať aj novorodenca. Foto: Shutterstock
Do cyklovozíka už môžete vziať aj novorodenca. Foto: Shutterstock

Ľahko skladateľný

Premýšľate nad tým, kam také čudo, ako cyklovozík, napcháte? „Detský vozík sa dá jednoducho zložiť aj rozložiť, je preto jednoduché ho aj prevážať, napríklad ak sa niekto chystá na dovolenku s rodinkou, ktorej súčasťou by mala byť aj cyklistika,” dopĺňa Krnáč.

Cyklovozík je síce možno trochu väčšia investícia než kočiar, ale má aj viac možností využitia. Vďaka kočíkovému koliesku môžete vozík odpojiť a používať ho ako vozík na behanie, čo ocenia zas všetci bežci, či ako športový kočík.


Čím viac ľudí, tým viac vecí – a to platí aj pri vydávaní sa na cyklistické dobrodružstvo. Preto cyklovozíky disponujú aj úložným priestorom na veci, čo oceníte najmä pri tých najmenších deťoch, ktoré toho predsa len potrebujú viac. Ak máte väčšiu rodinku ako trojčlennú, nič sa nedeje – na trhu nájdete aj dvojmiestny multifunkčný detský vozík.

Cyklovozík je síce možno trochu väčšia investícia než kočiar, ale má aj viac možností využitia. Foto: Shutterstock
Cyklovozík je síce možno trochu väčšia investícia než kočiar, ale má aj viac možností využitia. Foto: Shutterstock

Nebojte sa

Jazdu s cyklovozíkom zvládne každý. Samozrejme, najprv si ju vyskúšajte bez krpca. Pri bicyklovaní myslite na to, že ste dlhší než obvykle a zas pri spúšťaní sa z kopca brzdite viac, keďže s vozíkom ste ťažší. Inak vašu cyklistiku s malou ratolesťou vozík neovplyvní, pretože nenarúša vašu rovnováhu.


Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu