Soté z fazuliek Adzuki

21. novembra 2018
Soté z fazuliek Adzuki. Foto: Shutterstock

Recept na soté zo zdravej fazuľky adzuki, tekvice a mrkvy. Najlepšie chutí podávané s ryžou.

Ingrediencie

  • 1 šálka namočených fazuliek adzuki
  • 2 bobkové listy
  • 4 šálky vody
  • 2 šálky ošúpanej muškátovej tekvice zbavenej semienok
  • 1 mrkva nakrájaná na plátky
  • 1/2 ČL tymianu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa

Postup

  1. Fazuľu precedíme a dáme do hrnca spolu s bobkovým listom, koreninami, cesnakom, cibuľou a vodou. Varíme na strednej teplote asi 40 minút, kým bude fazuľa skoro úplne mäkká. Ak treba, pridáme viac vody.
  2. Pridáme tekvicu, mrkvu a tymian. Varíme ďalších 20 minút, pokým bude všetko mäkké, občas premiešame.

Soté je najlepšie podávať s ryžou.

Vedeli ste, že fazuľka adzuki je výborným prírodným liekom na obličky?


Text: Amaranth.sk
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu