Čo zaujímalo bikerov v roku 2018? Najobľúbenejšia výbava na bicykel za minulý rok

Cyklovýbava. Foto: Shutterstock

Bilancovaní a štatistík nie je nikdy dosť. Dá sa vďaka nim zistiť, čo ľudí zaujíma najviac a v čom by sme sa mali zlepšiť. Portál skprofibike.sk si pripravil výber top 10 vecí zo svojho webu, ktoré bikeri počas roka 2018 navštívili najčastejšie.

#1

Cyklistická bunda Castelli Transition
Cyklistická bunda Castelli Transition

Najvyhľadávanejšou sa stala kvalitná talianska značka Castelli, ktorá ponúka široký sortiment cyklo oblečenia – od funkčných spodných vrstiev až po rukavice či termočiapku.

Castelli je na scéne už viac ako 130 rokov a počas svojej existencie obliekala množstvo vrcholových športovcov, z ktorých je asi najznámejším Il Campionissimo – Faust Coppi. Medzi top hľadané kúsky oblečenia patria pánske bundy Castelli.

#2

Cyklistická obuv MTB tretry dmt
Cyklistická obuv MTB tretry dmt

Druhé miesto vo vyhľadávaní obsadili DMT tretry. Tento fakt signalizuje, že každý biker si chce užiť jazdu bicyklom s obuvou špecializovanou na nášľapné pedály. Vďaka stabilite chodidla v tretre sa šetria aj svaly a kĺby, ktoré sa pre fixovanú a správnu pozíciu chodidla nebudú preťažovať.

#3

Mazací olej v spreji s PTFE do náročných podmienok. Cyclon bike care wet spray
Mazací olej v spreji s PTFE do náročných podmienok. Cyclon bike care wet spray

Bikeri dobre vedia, že vášeň pre cyklistiku nekončí po návrate domov. Preto sa medzi top navštevovaný sortiment dostala holandská značka Cyclon, ktorá ponúka mazacie, čistiace a ošetrujúce prostriedky.

Do pozornosti dávame mazací olej v spreji, určený do extrémnych podmienok pre veľmi namáhané reťaze.

#4

Vredestein plast bobcat
Vredestein plast bobcat

Jeden z najstarších producentov pneumatík, ktorý ponúka aj plášte na bicykle – Vredestein, je synonymom vysokého štandardu kvality.

Všetky plášte tejto značky sú konštruované aj s ochranou proti defektu bez ohľadu na to, čo sú určené na cestnú, MTB alebo trekingovú cyklistiku.

 

#5

Rodinné cyklovýlety. Foto: Shutterstock
Rodinné cyklovýlety. Foto: Shutterstock

Okrem produktov bikerov zaujal aj obsah určený na čítanie. Blogy pre cyklistických nadšencov sa venujú praktickým radám či servisným témam. Najnavštevovanejším blogom sa však stali Tipy na cyklotrasy pre rodiny.

#6

Silver wing trail MTB krátke nohavice
Silver wing trail MTB krátke nohavice

Značka Silver Wing je určená predovšetkým na technické MTB jazdenie trail a enduro. Najčastejšie vyhľadávaným sortimentom boli MTB šortky bez vložky, ktoré sú voľné a zaručia neobmedzený pohyb bikera.

#7

Detské prilby Skprofibike
Detské prilby Skprofibike

Bezpečnosť nadovšetko platí pre všetkých bikerov, ale najviac pre tých najmenších. Svedčí o tom aj 2. najčítanejší blog – Detská cyklistická prilba. Ako si ju správne vybrať?

#8

Brzdové platničky pre e-bike HP organic BBB
Brzdové platničky pre e-bike HP organic BBB

Samozrejme, pri pravidelnej záťaži sa občas na bicykli niečo opotrebuje alebo pokazí. Dôkazom je množstvo vyhľadávaní slovného spojenia „náhradné diely”, ktorý zahŕňa široký sortiment – od bŕzd, cez stredové zloženia až po prevody.

Novinkou na webe v tejto kategórii sú brzdové platničky pre e-bicykle. Medzi najklikanejšiu jednoznačne patrí holandská značka BBB. Okrem dielov na bicykel ponúka aj cyklo doplnky či oblečenie.

#9

Cyklistické okuliare
Cyklistické okuliare

Funkčné doplnky, ktoré spríjemnia jazdu bicyklom vedia potešiť každého bikera. Príkladom  je aj posledný blog, ktorý sa prebojoval do rebríčka najvyhľadávanejších vecí cyklistov. Približuje variabilné okuliare vhodné do každého počasia.

#10

Vysoko výkonné svetlo BBB bls 67 scope 800
Vysoko výkonné svetlo BBB bls 67 scope 800

Výber vecí, ktoré bikerov v roku 2018 najviac zaujímali, uzatvára cyklistické osvetlenie, na ktoré predajca v tomto období spustil akciu. Celý zľavnený sortiment svetiel si môžete pozrieť tu.


Okrem top desiatich vecí zaujímal bikerov svet Felt bicyklov, ktorý navštevovali cez webovú stránku skprofibike.sk.

Foto: Skprofibike.sk, Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu