Kedy a kam na výlet do hôr? Skúste lyžovanie po menčestri, bežkársky skibus, preteky v krňačkách či astrovlak

5. februára 2019
Horehronie

Užite si so svojimi blízkymi jarné prázdniny na svahu aj pod ním. Región Horehronie na južnej strane Nízkych Tatier pre vás pripravil originálne podujatia.

Medzinárodné preteky v krňačkách

Kde: juh Chopku
Do kalendára si zapíšte: 22. až 23. február

Preteky, ktorými si pripomíname tradície našich predkov, hostia desiatky pretekárov nielen zo Slovenka.

Krňačky, Chopok.
Krňačky, Chopok.

Odvážni krnohári absolvujú adrenalínovú jazdu z Kosodreviny do Krupovej. Pripravená je aj výstava starodávnych saní a o výbornú zábavu sa postarajú folkloristi a zbojníci zo Salaša Zbojská.

Nenechajte si ujsť slávnostný otvárací ceremoniál 22. februára v Brezne. Predstavia sa vám tu pretekári s krňačkami, ktorí budú súťažiť v netradične pripravenej štafete. Atmosféru dotvoria folklórne súbory, ľudová hudba a gastronomické špeciality.

Frash track pre ranné vtáčatá

Kde: Lyžiarske strediská Ski Mýto, Jasná
Kedy: skoro ráno

Ak patríte k vášnivým lyžiarom, určite si privstaňte. Lyžiarske strediská Ski Mýto a Jasná ponúkajú spanilé jazdy po menčestri na prázdnych zjazdovkách. K tomu si môžete vychutnať raňajky v prostredí ticha hôr.

Lyžiarske strediská Ski Mýto a Jasná ponúkajú spanilé jazdy po menčestri na prázdnych zjazdovkách. Jasná. Foto: Marek Hajkovský
Lyžiarske strediská Ski Mýto a Jasná ponúkajú spanilé jazdy po menčestri na prázdnych zjazdovkách. Jasná. Foto: Marek Hajkovský

Pre všetkých profilyžiarov, ale aj pre rodiny s deťmi sú pripravené skibusy, ktorými sú prepojené lyžiarske strediská v okruhu 10 kilometrov. Obe lyžiarske strediská a Ski Tále môžete otestovať v 1 deň so spoločným Horehronie skipasom.
 

Astrovlak

Kde: Balocké vrchy
Kedy: 20. a 27. február, 6. marca

Ste romantická duša a fascinuje vás magická sila nočnej oblohy ďaleko od civilizácie?

Počas jarných prázdnin môžete pozorovať hviezdy v nerušenom prostredí Balockých vrchov. Čaká na vás večerná jazda historickým vláčikom, astronomická príprava v horárni a pozorovanie nočnej oblohy s pravými astronomickými ďalekohľadmi.

Skibus aj pre bežkárov!

Kde: Lyžiarske strediská na Horehroní

Nebaví vás krúžiť dokola na jednej bežeckej trati? Vydajte sa na putovanie zasneženou krajinou so skibusom, vyberte sa naprieč pláňami na horskú Dedečkovu chatu zo sedla Pohanské alebo navštívte Ski Tále.

Je  tu k dispozícii požičovňa bežiek a vyskúšať si budete môcť i nočné bežkovanie či lyžovanie. Novinkou sú bežecké trate priamo pod Kráľovou hoľou v Šumiaci, ktoré vás privedú k legendárnej Chamkovej stodole.

Horehronský skibus spája nielen top lyžiarske strediská, ale aj desiatky kilometrov bežeckých tratí. Skibus Salgótarján-Horehronie bude po novom každý víkend spájať Maďarsko s Nízkymi Tatrami.

Ramik:

  • Zabajkujte si aj v zime

Neviete sa vzdať bicyklovania? Hor sa na Kráľovu hoľu na elektrických Fatbikoch s hrotmi. Čaká na vás odmena v podobe panoramatických výhľadov až na Vysoké Tatry a miestnych dobrôt v Pohostinstve pod úbočou.

  • Wellness

Uvoľnite sa v lone prírody v horúcich kadiach hotela Srdiečko pod Chopkom, na Salaši Zbojská, na chate Zinka či v panoramatických vírivých vodách najväčších wellness svetov hotela Bystrá a Partizán so samostatným wellness svetom pre deti. Zaplávať si môžete v hoteli Stupka či na plavárni v Brezne s parnou saunou.

  • Iba maličkosť

Nezabudnite sa zastaviť v obci Bystrá.  V novom Informačnom centre pod Chopkom vás čakajú pulty s regionálnymi výrobkami, Nízkotatranské destiláty či produkty Breznianskej mliekarne.  Tradičným tunajším remeslám sa môžete priučiť každú stredu v tvorivých dielňach.

Viac informácii nájdete na Horehronie.net.


Foto: Horehronie

1/1
Zavrieť reklamu