Losos na ružičkovom keli

26. februára 2019
Losos na ružičkovom keli. Foto: Shutterstock

Ľahký diétny recept na lososa s pečenou zeleninou.

Suroviny:

  • 2 hrubé podkovy lososa
  • 1 citrón
  • ¾ šálky bieleho vína
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 1 ČL celého korenia 4 farieb
  • 2 ČL hrubozrnnej soli
  • 3 šálky ružičkového kelu
  • ½ brokolice
  • 5 menších paradajok
  • 1 nakrájaná cibuľa
  • olivový olej

Postup:

  1. Rúru vyhrejte na 220 °C. Medzitým v mažiari rozdrvte korenie, soľ a premiešajte s cesnakom, olejom a šťavou z polovice citróna. Vtrite do lososa a zvyšok zmiešajte s vínom.
  2. Zeleninu rozložte do keramickej misy a pofŕkajte olivovým olejom. Pečte 15 minút a medzitým raz premiešajte.
  3. Pekáč vyberte z rúry, polejte vínnou marinádou a lososa dajte navrch. Pečte, kým losos nie je prepečený, asi ďalších 15 minút. Podávajte s kúskami citróna.


Text: Redakcia
Foto: Shutterstock

1/1
Zavrieť reklamu