Malinô Brdo – Ski & Bike Park Ružomberok

11. marca 2019
Malinô Brdo. Foto: Shutterstock

Malinô Brdo je druhé najväčšie lyžiarske stredisko na Liptove. Nástupným miestom na kabínkovú lanovku je Hrabovská dolina vzdialená len kilometer od hlavného cestného ťahu cez Ružomberok, ktorá patrí k najlepšie vybudovaným strediskám cestovného ruchu na Liptove.

Štýlové stredisko

Lyžiarsky areál na Malinom Brde, klasifikovaný ako päťhviezdičkové lyžiarske stredisko, je s 12 km zjazdoviek veľmi prehľadný a až do údolia môžete zlyžovať po 4 km dlhej trati s príjemným a celkovým prevýšením viac ako 600 metrov.

Malinô Brdo. Foto: Shutterstock
Malinô Brdo. Foto: Shutterstock

Jednou z výhod strediska je aj široký svah, ktorý neobmedzuje lyžiarov a je zárukou vyššej bezpečnosti, čo oceňujú najmä rodiny s deťmi. Freeskieri a snowboardisti ocenia snowpark s dĺžkou 250 m a množstvom prekážok.

V hornej časti strediska je k dispozícii viacero bufetov, zasklený Après Ski bar a na vrcholovej stanici štýlový bufet Dobrô s nádherným výhľadom na okolité horstvá.

Ubytovanie a výlety

Ubytovať sa môžete v nových apartmánových domoch – Rezort Apartmány Hrabovo, Fatrapark alebo v súkromí horských chát a penziónov. K dispozícii sú, samozrejme, reštauračné služby v stredisku a okolí.

Malinô Brdo
Malinô Brdo

Vzhľadom na malú vzdialenosť od mesta je možné navštíviť viaceré kaviarne, reštaurácie a obchody aj priamo v Ružomberku.

Dominantou Hrabovskej doliny je vodná nádrž, ktorá v zimných mesiacoch funguje ako klzisko a v letných mesiacoch je vhodná na vodné športy a člnkovanie.

Za návštevu stojí aj neďaleký Vlkolínec, jediná pamiatka na Liptove zapísaná do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Liptov Card

Návštevníci Ružomberka a Maliného Brda môžu využívať zľavy regiónu Liptov prostredníctvom regionálnej zľavovej karty, ktorá platí nielen na lyžiarskych svahoch Liptova, ale aj v termálnych bazénoch.

Z lyžiarskeho svahu sa maximálne do polhodiny dostanete do bazénov blízkych termálnych aquaparkov. V Kúpeľoch Lúčky, aquaparkoch Bešeňová, Gothal Liptovská Osada alebo Tatralandii sa určite nudiť nebudete.


Viac info: www.skipark.sk

1/1
Zavrieť reklamu