O tri roky dlhší život. Ako docielite dlhovekosť a udržíte si stabilnú hmotnosť?

23. marca 2019
VEgan. Foto: Shutterstock

Nebolo to tak dávno, čo slovo „vegán“ vyvolávalo predstavu anemicky vyzerajúcich hipisákov. Ale dnes, vďaka zástupom celebrít a superblogerov sa z vegánstva stal životný štýl.

Beyoncé a Jay Z sú partnermi vo vegánskej firme, ktorú založil ich osobný tréner Marco Borges. Vegánstvo ospevujú aj iné známe mená ako Jared Leto, Bill Gates a konvertovali dokonca aj profesionálni športovci ako tenistka Venus Williams a boxer Mike Tyson.

Populárnou sa stala januárová kampaň Veganuary, do ktorej sa môžete zapojiť, ak sa na mesiac január stanete vegánmi. Minulý rok sa jej zúčastnilo 3 300 účastníkov, tento rok ich bolo už 12 800.

Od dnes už len VEGAN!

Návod, ako sa stať bylinožravcom

O vegánstve sa v minulosti veľa nerozprávalo a už vôbec nie medzi tínedžermi. V dnešnej dobe je horúcou témou.

Pre mladých ľudí je vegánstvo veľmi atraktívne, pretože vyzerá zdravo, moderne a chic.  O tom, že ľudstvo začína prehodnocovať svoj vzťah k jedlu, ktoré kedysi žilo, svedčí aj to, že vegánstvo sa stalo top gastronomickým trendom minulého roku.

Vegánstvo je gastronomickým trendom tohto roku. Foto: Shutterstock
Vegánstvo je gastronomickým trendom tohto roku. Foto: Shutterstock

Mnohým z nás sa jedlo spája s láskou a nenávisť s kalóriami. Viete, ako to myslím: chvíľková slasť v ústach a celý život boj s bokmi!

Rastlinná strava obsahuje menej tukov a hoci v nej nájdete veľa sacharidov, uznáva predovšetkým tie prírodné a nízkokalorické.

Teraz môžete vďaka jedlu milovať hoci aj celú planétu! Možno na jedle skutočne záleží viac, ako si myslíme. Možno je načase zozbierať si nové zážitky a spomienky na ceste, na ktorej budete objavovať nové chute.

Aj preto sme pre vás v časopise Relax pripravili prílohu: Od dnes už len vegan! Je to návod, ktorý by vás mal nasmerovať k vegánstvu. Jednou z jeho výhod je totiž aj to, že si už nebudete musieť šetriť nenávisť ani pre kalórie!

Uznávaná Mayo Clinic nedávno prišla so zaujímavým faktom: v porovnaní s ľuďmi, ktorí vegetariánsku stravu len skúsili, no čoskoro sa vrátili k mäsitej potrave, ľudia, ktorí sa živili čisto vegetariánskou stravou dlhšie než 17 rokov, dožili v priemere o 3,6 rokov viac! A to už stojí za prehodnotenie. A keby to nestačilo, v časopise Relax nájdete ďalších 9 dôvodov!


A aby toho nebolo málo, ponúkame vám ďalších 5 tém, na ktoré sme v marci a apríli zacielili svoju pozornosť:

  1. Návod, ako sa stať bylinožravcom, s.52
  2. Naučíme vás počítať kalórie, s. 18
  3. Prezradíme, ako zvládať stres, s. 26
  4. Máme pre vás pripravený plán na cvičenie s. 40
  5. A naučíme vás aj základy behu v teréne, s. 68
  6. Prezradíme vám, ako si uľahčiť začiatky na bicykli, s. 74
1/1
Zavrieť reklamu